Nemesi Pál felment Budapestre, hogy „minden idők legnagyobb fejlesztéseiről” tárgyaljon

A budai Karmelita Kolostorba látogatott szerdán Nemesi Pál, mint a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna (a továbbiakban DAGZ) kormánybiztosa. És bár az eseményről összesen 4 videó is megjelent közösségi felületein, azt nem tudni pontosan, hogy miről folytak az egyeztetések. Annyi biztos, hogy a harmadik hídról volt szó, és persze a környék gazdaságáról.

Haladjunk kronológiai sorrendben: az első videót saját Facebook-oldalára posztolta Nemesi szerdán 22 óra előtt pár perccel. Ebben először arról beszél nem titkolt céljaként, hogy „történelmi fejlődést, fejlesztést” szeretne végrehajtani a dél-alföldi régióban, és hogy alapvetően ezért szervezik tárgyalásaikat. Mint arról beszámolt, a Karmelita kolostorban Orbán Viktorral és tárcaminisztereivel tartott egyeztetést „fejlesztési kérdésekben”. A videót azzal zárta, hogy amint végzett, jelentkezik a részletekkel.

A következő videót 20 perccel később Kiss Balázs Imre, a Szeged365.hu kereskedelmi és promóciós vezetője/újságírója posztolta, aki egyben a DAGZ szóvivője is, és Nemesi Pál 2019-es kampányából is kivette a részét.

Ebben Kiss arról beszél már a pesti Kossuth téren – miután megköszönte a nagy figyelmet, ami munkájukat kíséri –, hogy folyamatosan tájékoztatni szeretnék az embereket arról, pontosan mi is zajlik a színfalak mögött. Kiss azt is megosztotta a videó nézőivel, hogy éppen „különböző információk” egyeztetése végett érkezett a Miniszterelnökségre.

„Az én feladatom az, hogy a lehető legtöbb médiaplatformon, social media-felületen és mindenütt folyamatosan tudjam adni az információkat, hogy hol tartunk” – mondta, hozzátéve, hogy őt is az érdekli a legjobban, hogy a fejlesztések hogyan jelennek majd meg hétköznapjaiban.

Nemesi ezt követően csütörtökön is posztolt oldalára egy videót délután 4 körül, melyben elújságolja (megint a Karmelita a helyszín), hogy sokan kérdezik tőle, lesz-e harmadik híd Szegeden. „Jelentem, lesz harmadik híd Szegeden” – vágja rá a választ, majd közli, azért dolgozik, hogy ez minél hamarabb megvalósulhasson.

„Azért dolgozom, hogy történelmi fejlődéseket, fejlesztéseket hajtsunk végre az elkövetkezendő időkben” – mondja el a rövid videóban, mely közben a szépen felújított kolostor előtti Szent György térről mutat vágóképeket.

25 perccel Nemesi csütörtöki videója után Kiss Balázs Imre jelentkezett újra videóval (vissza a Kossuth térre), amiben ismét megköszönte a folyamatos érdeklődést „a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztései után”, majd elmondta, hogy „a lehető legtöbb médiaplatformon, a legtöbb social media-felületen” szeretnék tájékoztatni a Dél-Alföld lakóit „arról, hogy hol tartanak a fejlesztések”.

Kiss bevallotta, hogy maximalisták, és hogy „minden idők legnagyobb fejlesztéseiről” fognak beszámolni közösségi felületeiken. „Az előző percekben körülbelül olyan másfél órát tanácskoztunk, beszélgettünk a miniszterelnökségi kollégákkal” – fogalmazott a budai panoráma és a Parlament keveréke adta háttér előtt állva, majd megemlítette, hogy hamarosan a részletekről is beszámol.

A videó leírásában egyébként külön megköszöni „a konstruktív együttműködést mindenkinek, aki abban segít, hogy a lehető legtöbb médiafelületen be tudjunk számolni a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna híreiről!” Ez azért is furcsa, mert mi eddig egyetlen sajtóközleményt nem kaptunk még a DAGZ tevékenységét illetően, holott – és erről tanúskodnak a cikkünkbe ágyazott felvételek is – a munka már bőszen folyik.

Nemsokkal az utolsó videó után még egy fényképet is posztolt, melyen Nemesi Pál Palkovics László innováció-miniszterrel ül egy asztalnál, mindketten maszkban, és a leírás szerint épp a harmadik hídról tárgyalnak. Kiss úgy tűnik, hogy a fiatalokkal folytatott kommunikációt látja el, míg Nemesi hangvétele és megközelítése egyértelműen inkább az idősebb korosztályok felé kacsintgat.

Politikusoknál megszokhattuk már egyébként, hogy igen szűkszavúan posztolnak tárgyalásokról, egyeztetésekről. Orbán Viktor például egész 2020-at végigtolta úgy, hogy sokszor csak annyit írt, hányadik napja folyik éppen a koronavírus elleni harc itthon, meg néhány kulcsszó esetleg kíséretnek az általában igényes fénykép mellé. Nemesiéknél ez fordítva van: közel 3 percnyi videót töltöttek fel 4 részletben 2 nap alatt, és mégis, az ég világon semmi nem derül ki belőlük. Tudjuk, hogy Budapesten járt Nemesi, hogy gazdaságról és „minden idők legnagyobb fejlesztéseiről” tárgyalt, azt is, hogy a kormány tagjaival, de hogy pontosan miről, arról fogalma sincs az embernek ezek után. Bár a szénné emojizott posztok alatti kommentek sem éppen irányulnak arra, hogy többet megtudhassunk; az átlag hozzászóló gratulál és kitartást kíván Nemesinek.