Site icon Szegeder Archívum

A szegedi boszorkányégetések korát idézi a LEM új kislemeze

A karanténra jellemző online szörfözéseim közepette megakadt a szemem egy poszton a Rockbook oldalán. Őrültként vetettem rá magam a bejegyzés címére:

„Ez a lemez Szeged legsötétebb időszakát, az 1728-as boszorkányégetések történetét meséli el.”

A szegedi illetőségű LEM zenekarról már barátoktól, ismerősöktől korábban is hallottam ezt-azt, de élesben csak most először ismerhettem meg művészetüket. Az alig egy hónapja megjelent Twelve who stole the rain c. kislemez, a banda megfogalmazása szerint, egy koncepciós kiadvány, mely Szeged legsötétebb korszakát, az 1728-as boszorkányégetéseket dolgozza fel. A hét számból álló LP egy fiatal fiú szemszögéből ábrázolja a kegyetlen eseményeket, aki menthetetlenül beleszeret az egyik máglyahalálra ítélt lányba.

Bár a black- és death metált ötvöző műfajiság melyet a LEM és kislemezük képvisel nem feltétlenül az én világom, mégis talán, a banda megfogalmazása szerint a rájuk jellemző „diverz dolgok” elragadóvá teszik az album számait.

Nem elhanyagolható az sem, hogy a szegedi Miracle Sound stúdióban felvett számok közül, a No Total Films egy hátborzongató videóklipet is készített a The Call I Follow címűhez.

Íme:

A telejs album pedig alant érhető el:

Exit mobile version