Site icon Szegeder Archívum

Magyarország legzöldebb fesztiválja lesz az idei SZIN

Magyarország legzöldebb fesztiválja lesz az idei SZIN

Legalábbis ezt reméli Botka László, aki ma tartott sajtótájékoztatót az újszegedi partfürdőn, ugyanis délután veszi kezdetét nulladik napjával az 51. Szegedi Ifjúsági Napok. A óriáskerék már áll, ám a szervezők még lázasan dolgoznak, hogy az ötórai kapunyitásra minden a helyére kerüljön.

“Az óriáskerék nagyon népszerű volt a karácsonyi vásáron, ezért kihoztuk ide a Parfürdőre is, és itt lesz egészen a nem csak az ifjúsági napok alatt, de a halászléfőző versenynél is.” – mondta Botka László polgármester ma, a fesztivál sajtó számára rendezettet bejárásán. A fesztiválon 12 helyszín, 200 produkció és 7 külföldi világsztár várja majd a látogatókat.

A fesztiválra készülődve több fejlesztés és végbement a partfürdőn. Egy fél milliárd forintos beruházás – melyet uniós és önkormányzati forrásokból finanszíroztak – keretei között megvalósult a partfürdő elavult infrastruktúrájának felújítása, így szinte teljesen kicserélték az elektromos hálózatot, új transzformátort építettek, melynek segítségével biztonságosan el tudják majd látni a fesztivál áramigényét. A vízvezetékrendszer is megújult, ezáltal több mosdót és wc-t tudnak kitelepíteni. A fejlesztések által lehetővé vált, hogy a fesztivál egyharmadával több látogatót fogadhasson idén, mint tavaly, így esélyes, hogy megdőlnek az eddigi nézőrekordok.

“Azt szeretnénk, ha Magyarország legzöldebb fesztiválja lenne a Szegedi Ifjúsági Napok.”

Ezért minden vendéglátó egységben bio szívószál, és természetes anyagokból készült evőeszközök szolgálják a környezettudatosságot.

A beköltözés ma 5 órakor kezdődik, így nem csak a sajtó munkatársai, de a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentők szakértői is újra átnézték a területet. A mentők közül állandóan egy szakorvos, egy mentőorvos, négy mentőápoló, három mentőgépkocsivezető lesz kint, egy rohamkocsi, egy esetkocsi, egy mentőgépkocsi, és egy egészségügyi sátor található majd a helyszínen. A katasztrófavédelem és a tűzoltóság is folyamatosan jelen lesz, ahogy a rendőrség is folyamatosan biztosítani fogja mind a külső, mind a belső helyszíneket. “A szegedieknek a a szerető türelmét és megértését szeretném kérni a következő napokban.” – tette hozzá a polgármester.

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder
Exit mobile version