Sült vajas cukor, és a hamburger, ami akkora, mint a fejed – mit együnk a SZIN-en?

cof

Arra készülni kell persze, hogy a SZIN-en kajálni nem olcsó dolog, de ha jól választ az ember, megéri. Arról már írtunk, mit tehet az ember, miután jól belakott, és csak pihenni akar, most nézzük, pontosan mivel is lehet jól belakni! Tehát, van

  • mindenféle tészta 1300-1700 forintért adagtól függően
  • gyros pitában 1000 forinttól és tál 1600-tól
  • nagy és finom pizzaszelet 690-ért
  • kürtős kalács egy ezres körül
  • Spar-os grillkaják (pl. grillkolbászos hot-dog) 1300-tól
  • Fornetti ~60%-al a bolti ár felett
  • sima lángos 350-ért és sajtos-tejfölös 700-ért.

 

cof
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

De amiket igazán ajánlunk, kicsit jobban meg fogják szorongatni mind ízlelőbimbónkat, mind FestiPay kártyánkat.

 

Szabadszedéses lánger

 

Kapsz egy picit száraz, de igencsak vastag pitaszerűséget, benne marhahússal és sajttal, majd megtöltöd magadnak azzal, amit csak szeretnél. Van hagyma, ajvár, jalapeno, pirított hagyma, paradicsom és még sok más, valamit vagy 8 féle szósz (beleértve a ketchup-féléket is).

 

3.jpg
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

Viszonylag laktató, a tészta szárazságát pedig elfelejteti a hús zamata és a sokféle, általad elosztott zöldség és szósz.

Ára: 1500 forint

 

Don Churros

 

4.jpg
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

Aki még nem evett életében ebből a spanyol különlegességből, hát, nem hagyott ki sokat, de egyszer feltétlenül érdemes kipróbálni. Lényegében egy kis vaj, cukor és liszt összekeverve, kisütve olajban, majd megszórva cukorral. Szívbetegeknek és épp eszűeknek nem ajánlatos.

Ára: 800 fortint

 

Macho nacho, a hamburgerkirály

 

cof
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

Ezt így előre: soha nem ettem még ilyen jó hamburgert. Sehol, semmikor. A Macho nacho egy McDonald’s-os hamburger árának úgy tízszereséért adja meg azt, ami minden hamburgerben meg kéne, hogy legyen: az elegáns gusztustalanságot. Eszeveszettül jól fest, hozzá sem akarsz nyúlni, olyan baromi jól néz ki, olyan elegáns, olyan tökéletes, de tudod, hogy ha belekezdesz, rosszabbul fogod érezni magad, mintha a csatornába estél volna bele. Mindenhol folyik, mindenhol csucsog, ömlik, özönlik kifelé az összes paradicsom és szósz és minden már az első falatnál.

 

cof
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

Aztán felkészülsz, beleharapsz, és semmi. A jó húsz centiméter magas (igen, az egyötöd méter!) óriás kiállja a sarat. Persze a papírral a kezedben eszed, de még így is csak minimálisan szivárog. Olyan odaadással készítik a srácok a Burger Bár-holnál, hogy hirtelen egy felsőbb kategóriás étteremben találod magad. Gumikesztyűben, teljes precizitással készül életed legfinomabb hamburgere, a buci alját pedig majd agyon nyomják egy fedővel a rostlapon, hogy azért mégse érjen égig a kajád. Aztán megeszed, és fú, de még jaj, de jézusom. Még hatása alatt állok.

Van benne jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, isteni marhahús, sajtszósz, cheddar sajt, jalapeno és ropogós nachos.

A srác meg, aki ráadásul hozzá sem ért végig a hamburgeredhez, még órák múltán is biccent, ha szembemész vele.

Ára: 2.600 forint