Site icon Szegeder Archívum

Ezúttal Botka Lászlót fogadták, Márki-Zay Péter hívta meg Hódmezővásárhelyre

Márki-Zay Péter fogadta ma Hódmezővásárhelyen Botka László Szeged, és Lengyel Róbert Siófok polgármesterét. A megbeszélés fő témája az önkormányzatokat sújtó kormányzati intézkedés volt, illetve a Modern Városok Program jelentős csúszása, pénzhiánya volt.

Márki-Zay Péter erről közösségi oldalán számolt be, ahol „ADJA VISSZA A KORMÁNY A BEVÉTELEINKET ÉS NE HÁTRÁLTASSÁK SZEGED, SIÓFOK ÉS HÓDMEZŐVÁSÁRHELY PROJEKTJEIT!” felkiáltással vezette be a témát. „Politikai alapon akadályozzák városaink fejlődését, miközben a fideszes városoknak milliárdokat szórnak szét, érdemi eredmények nélkül, a baráti kivitelezők és a politikusok gazdagodására” – folytatta.

A posztban arról beszél, hogy még a „tisztességes fideszes szavazók” számára is elfogadhatatlan, a településektől elvont milliárdok – ráadásul a járvány közepén –, valamint projekteket akadályoznak egyszerű adminisztratív eszközökkel. Itt azonban kitért arra is, hogy a Gyopáros Alpárhoz tartozó Modern Városok Programban még a legtöbb fideszes város fejlődése is áll: példaként említi többek között Szekszárdot, ahol szinte semmi nem készült el, de még Veszprémtől is elvették a kézilabda csarnokot.

Helybeli példákat is mondott: Vásárhelyen a könyvtár, gimnáziumok, Csengettyű köz visszabontása, míg Szegeden a harmadik híd, továbbá a jelentősen túlárazott uszoda kivételével szinte minden más MVP-program áll. Szerinte ez nem is csoda, hiszen a kormány tavaly 85, idén mindössze 50 milliárdot tervezett be 23 város legalább 2500 milliárdos programjára.

Lengyel Róbert a Vásárhelyi Televízió stúdiójában nyilatkozott: Szerinte a polgármesterek nagy része beállt a Bólogató Jánosok sorába. Siófok polgármestere beszámolt arról, hogy városuk a Belügyminisztérium statisztikája szerint 43 fővel lépi túl a 25 ezer főt, ezért nem kapják meg az iparűzési adó megfelezése miatt automatikusan járó kompenzációt, tárgyalásos úton pedig nem értek el eredményt.

 

Exit mobile version