Site icon Szegeder Archívum

Felgyújtott 2400 darab szalmabálát, most vádat emeltek ellene

Egy 24 éves férfi még 2018 szeptemberében Földeáknál felgyújtott 2400 szalmabálát, most vádat emelt ellene az ügyészség Szegeden. Tettével mintegy 8 millió forintos kárt okozott a sértett gazdának.

Serfőző Katalin közölte, a huszonnégy éves férfit jelentős kárt okozó rongálás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint az ittas elkövető 2018. szeptember 23-án, kora este, szándékosan felgyújtott Földeák határában 2400 szalmabálát. Ezzel a bálák tulajdonosának, egy hódmezővásárhelyi cégnek, mintegy 8 millió forint kárt okozott. A férfit a cselekmény elkövetése után a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd 2018 márciusáig bűnügyi felügyelet alatt állt.

 

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy a bíróság a felfüggesztés idejére rendelje el az elkövető pártfogó felügyeletét és kötelezze az okozott kár megtérítésére. Az elkövető a nyomozás során beismerő vallomást tett, ezért az ügyészség kezdeményezte, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, a beszerzett iratok alapján döntsön a bűnösség kérdésében – tudatta az ügyész. (via MTI)

 

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Eric Witsoe / Unsplash

Exit mobile version