Site icon Szegeder Archívum

Fogadj örökbe egy falut, és támogasd a szabad sajtót

Fogadj örökbe egy falut, és támogasd a szabad sajtót

A Nyomtass te is! mozgalom századik számában tett közzé egy felhívást, melynek célja a független sajtó hangsúlyosabb képviselete vidéken. A médiaegyensúly helyreállításáért tevékenyen is fellépő kezdeményezés most arra biztat mindenkit, hogy fogadjon örökbe egy falut.

A Nyomtass te is! mozgalom tevékenységéről és céljairól, mint médiapartnere már mi is beszámoltunk, a szegedi konferenciájukkal kapcsolatos beszámoló itt olvasható. A civil kezdeményezés célja, hogy a kormány által einstandolt köz-, és bulvár média ellenében olyan alternatívát nyújtson, melyhez sem jelentős anyagi háttér, sem kiterjedt informatikai vagy nyomdai infrastruktúra nem szükséges. A szamizdatként egy A4-es oldalon közreadott anyagokat bárki kinyomtathatja és szabadon terjesztheti.

Ehhez kapcsolódik a “Fogadj örökbe egy falut!” kezdeményezés is. Az országos akció keretei között olyan csapatok, közösségek, baráti társaságok vagy szponzorok jelentkezését várják, akik egy-egy településen vállalják, hogy megszervezik a Nyomtass te is! újság rendszeres terjesztését. Válassz egy települést vagy városrészt, és segíts visszafoglalni a nyilvánosságot.

 

Nyitókép: Komka Péter / MTI

Exit mobile version