Site icon Szegeder Archívum

Földes László Hobo Ady-estjével és Cseh Tamást megidéző műsorokkal jön a Szegedi Vízi Színház a Huszár Mátyás rakparton

Tizenegy napon át tizenegy fellépő művész és társulat produkcióit mutatják be a pénteken kezdődő Szegedi Vízi Színház előadásain – tájékoztatta a szervező Szegedi Pinceszínház az MTI-t.

A 17 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait továbbvivő fesztivált tavaly indították útjára, helyszínéül a Tisza belvárosi szakaszát, a Huszár Mátyás rakpartot választották.

A nyitónap délutánján az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház közös, a karantén hónapjai alatt csiszolgatott élőszereplős vásári bábjátékát mutatják be. A Vitéz László és az elátkozott malom című produkcióban Kemény Henrik eredeti szövege elevenedik meg a felnagyított bábszínházi paraván díszletében. Pénteken este Nagy Szilárd és Ragány Misa akusztikus koncertjét hallhatja a közönség.

Kísérőrendezvényként az első hétvégén a rendőrség a vízi és közlekedési balesetek megelőzését segítő programján is részt vehetnek az érdeklődők. A gyermek- és családi produkciók mellett a Szegedi Vízi Színház vendége lesz Vecsei H. Miklós a Csoóri Sándor költeményei ihlette Párbeszéd, sötétben című koncertszínházával, Földes László Hobo Ady-estjével, valamint Joós Tamás énekmondó a Cseh Tamást megidéző, Átlátszó víz legyen című műsorával. A hetényi Csavar színház két interaktív népzenés előadással érkezik Szegedre: Gál Tamás színész és előadóművész Arany János Nagyidai cigányok és Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét dolgozta föl partnereivel.

Hagyomány, hogy a Szegedi Pinceszínház minden évben nyári fesztiválján tartja egyik saját produkciójának premierjét, idén Janik László író, rendező és Varga Bálint zeneszerző vidám és komoly témák egyvelegéből gyúr drogprevenciós, érzékenyítő előadást SQUAD – A banda címmel, melyet a társulat művészei mutatnak be visszatérő gyermekszínészek közreműködésével. (via MTI)

A pontos programtábla és a jegyárak így néznek ki:

Szeptember 3. péntek

Szeptember 4. szombat

Szeptember 5. vasárnap

Szeptember 9. csütörtök

Szeptember 10. péntek

Szeptember 11. szombat

Szeptember 12. vasárnap

Szeptember 16. csütörtök

Szeptember 17. péntek

Szeptember 18. szombat

Szeptember 19. vasárnap

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK: Szeged Tisz(t)a Szívvel – szeptember 03-05.

Exit mobile version