Site icon Szegeder Archívum

Kaleta Gáborozással kommentálta Tóth Péter a ferencvárosi szivárványzászló-égetést

Tegnap Karácsony Gergely posztolt Facebookjára arról, hogy először helyeztek a fővárosi városháza homlokzatára LMBTQ-zászlót. A főpolgármester indoklásként azt írta: „Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával és kiáll saját közösségéért. Hiszen aki ezt vállalja, az nem csak saját közösségéért teszi, hanem minden közösségért. Egy elfogadó város ugyanis minden közösségnek jó. Nemcsak azoknak, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak, hanem azoknak is, akik teljesen más módon élik az életüket.” A posztot ezrek kedvelték, többen azonban „véleménydiktatúrával” vagy hasonlókkal vádolták meg Karácsonyt.

Nemsokkal később a Baranyi Krisztina vezette ferencvárosi önkormányzat is hasonlót cselekedett, az ő városházájukra is kitették a lobogót. Senkinek sem kellett itt sokáig dühöngenie a zászló miatt, azt ugyanis már tegnap este leszedték és felgyújtották futballdrukkerek. Az Aryan Greens nevű csoport az „Ez a város…. Nem az a város… FERENCVÁROS !!!!!!!” szlogent fűzte hozzá. Az eseményről a 888.hu is beszámolt, ők annyit írtak hozzá, hogy „Így kell ezt! ?”.

Fotó: 444.hu

A történetszál szegedi vonatkozása, illetve kiegészítése inkább, hogy néhány órával ezelőtt a jobbikos Tóth Péter is reagált a zászlóégetésre. Egyenesen üdvözölte is azt, mondván, biztos volt benne, hogy „a homoszexuális propaganda” jelképét egy napon belül eltünteti valaki. Tóth szerint „aggresszív LMBTQ-s nyomulás”-ról lehet beszélni, ami támadja a társadalmi békét. Gondolatait azzal zárja, hogy az „erőszakos homo-propagandát” politikailag is vállalhatatlan támogatni, hiszen ezt követően más csoportok is bejelentkezhetnek majd a város támogatásáért. „Kik jönnek utánuk, akik kérik majd az adott kerület vagy város támogatását: nekrofilok? zoofilok? pedofiilok? Kaleta Gáborok?…stb” – zárja a posztot.

 

Frissítés (23:55): Tóth Péter időközben levette a posztot, olvasónk azonban elég szemfüles volt ahhoz, hogy még időben lementse azt. Íme:

 

Frissítés (augusztus 16. 15:55): Tóth Facebookján azt állítja, hogy nem ő vette le a posztot, hanem azt annyian jelentették, hogy a közösségi oldal munkatársai cselekedtek így.

Exit mobile version