Lebontják a kiszombori hidroglóbuszt

Jelenleg két un. hidroglóbusz is meghatározza Kiszombor látképét, melyek közül az egyik hamarosan lebonthatják írja a Rádió 7. A tornyot egy képviselő megmentené, de erre makói polgármester nem lát lehetőséget.

A makói kistérség ivóvízjavító projektjének folytatásaként nyolc víztorony vált feleslegessé, köztük a kiszombori is. Szegvári Ernőné polgármester a Rádió 7-nek elmondta: a legutóbbi testületi ülésükön erről Farkas Éva Erzsébet makói polgármester, a térségi társulás elnöke adott tájékoztatást. Az egyik kiszombori képviselő azonban indítványban kérte, hogy maradjon meg a glóbusz. A polgármester hozzátette: erre nincs lehetőség, ugyanis a bontás a térségi projekt része, abból már nem lehet kimaradni. A beruházás költsége nem az önkormányzatot terheli, a községnek van egy modernebb víztornya is, valamint elkészül egy új víztározó, mely kiváltja a régi tornyot.

A kiszombori látkép a 43-as főútról. Fotó: Google Maps

Szegvári Ernőné kiemelte: a bontásra ítélt víztorony legalább 50 esztendős. Félő, ha leengedik belőle a vizet, akkora lesz a kilengése, hogy veszélyessé válhat.