Site icon Szegeder Archívum

Mihálik Edvin szerint Szeged egy becsületes és tisztességes város, úgyhogy feljelentést is tett az egyetem ügyében

Mihálik Edvin szerint Szeged egy becsületes és tisztességes város, úgyhogy feljelentést is tett az egyetem ügyében

Feljelentést tett a rendőrségen a Szegedi Tudományegyetemen kötött több száz milliós takarítási szerződés miatt Mihálik Edvin szegedi önkormányzati képviselő, momentumos ogy-képviselőjelölt. Ezt kedden délelőtt jelentette be a Feketesas utca 30. alatt található helyi Momentum-irodában.

Mint arról már írtunk még a múlt szerdán, a 24.hu szerint Varga Róbert egykori szegedi fideszes képviselőjelölt cége közbeszerzés nélkül kapott 750 millió forintos megbízást az egyetemtől. A cikk szerint a Clean Star Complex Kft. havi nettó 49 millió (bruttó 62,23 millió) forintért takarítja az egyetemi épületeket. Tavaly egy másik cég még ennek az összegnek a töredékéért, nettó 14,5 millió forintért végezte ezt a feladatot.

Mihálik kérdése az, hogy miért lett ilyen drága hirtelen az épületek takarítása? Hogyan kerülheti meg egy fideszes cég a törvény által előírt közbeszerzési eljárást? Ezekre szerinte választ kell kapnunk, ezért hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a szegedi rendőrségen.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

„Emellett közérdekű bejelentéssel fordultam a Közbeszerzési Hatósághoz is annak érdekében, hogy kivizsgálják, miért nem folytatta le az egyetem vezetése a törvény által kötelezően előírt közbeszerzési eljárást. Bízom benne, hogy a rendőrség és a hatóság körültekintően fog eljárni, és ha bűncselekmény történt, akkor az elkövetőket a lehető leghamarabb felelősségre vonják” – mondta, majd azzal folytatta, hogy hónapok óta küzdenek a modellváltás ellen, mert az alapítványi átalakulás után a közpénz felhasználása már nem lesz ellenőrizhető.

A képviselő szerint most szerencsére még köti az egyetemet a közbeszerzési törvény, nem lehet büntetlenül fideszes kifizetőhelyként használni az intézményt. A képviselő ezt követően kijelentette, hogy Szeged egy becsületes és tisztességes város, és azért kell küzdeni, hogy az egyetem is ilyen maradjon.

 

Exit mobile version