Site icon Szegeder Archívum

Óriási kosárlabdacsarnok épülhet egy újszegedi iskola udvarán

Óriási kosárlabdacsarnok épülhet egy újszegedi iskola udvarán

Rendkívül meglepő helyszínen, az újszegedi Gregor József Általános Iskola udvarán tervezi felépíteni új kosárlabdacsarnokát a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárcsapat.

A hírről szerdán a Délmagyar számolt be, eszerint 2020-ra már megvalósulhat a beruházás, melyet 165 millió forinttal a város is támogat. Erről Joób Márton, a sportbizottság vezetője biztosította Kardos Pétert, a csapat elnökét.

Régi problémánk oldódhat meg azzal, hogy ha felépül az új munkacsarnokunk. Újszegeden, a Gregor általános iskola udvarán készülne a létesítmény. Szeged város önkormányzata mellénk állt, Joób Márton, a sportbizottság vezetője már közölte velünk a jó hírt, hogy 165 millió forinttal a beruházás mögé áll a város. Török Csongor tervei alapján épülne fel a létesítményünk, amelyben keresztben két pálya férne el, amelyeket egy függönnyel el lehetne választani, így két csapat is tudna edzeni. Középen pedig egy centerpályát alakítanánk ki, így az összes utánpótláscsapatunk itt tudna a különböző bajnokságokban játszani. Százszázalékos lenne a létesítmény kihasználtsága, délelőtt az iskolások tudnának ott testnevelésórán részt venni, míg a mi csapataink délutántól egy helyen tréningezhetnének. Most az építési engedély jogi elfogadására várunk, utána kell megszerezni a Magyar Kosárlabda-szövetség jóváhagyását, hogy a tao keretén belül megvalósítsuk azt a beruházást, ami a mi életünkben nagyon fontos lenne. Négy öltöző, egy kis konditerem, szertár lenne kialakítva benne. Körülbelül 600 millió forint lenne az új munkacsarnok költsége. Egy helyen lehetne a teljes utánpótlása a Szedeáknak, még összetartóbb közösséget építhetnénk, és ami a legfontosabb: nevelnénk a tehetségeket – mondta a lapnak Kardos.

Fotó: Török Csongor

Számításaink szerint a beruházás akár az iskola udvarának egyharmadát is elfoglalhatja. A kiszemelt területen jelenleg egy focipálya és három nagy fa van, ezek biztosan áldozatul esnének a projektben. Az iskola egyébként rendelkezik egy nagy tornateremmel.

Arról, hogy a Gregor mit szól a beruházáshoz, levélben kérdeztük meg az intézmény vezetőjét.

 

Nyitókép: a kiszemelt terület. Fotó: Google Maps

Exit mobile version