Site icon Szegeder Archívum

Szél Bernadett elvenné a fekázó szegedi professzor lovagkeresztjét

A független képviselő Facebook-posztjában írta le: törvényjavaslatot nyújt be, hogy visszavonják a Gulyás László szegedi professzor lovagkeresztjét.

Tegnap számoltunk be arról, hogy az Szegedi Tudományegyetemen, Gulyás László által tartott Migráció és Menekültügy a XX. században című tantárgy előadásán egészen nem odavaló mondatok hangoztak el. A történtek miatt négy hallgató panaszlevelet írt, az ügy a Juhász Gyula Pedagógusképző Karra került, ahol Gulyás oktat. A diákok tudomása szerint a kar már vizsgálja az ügyet.

Szél szerint nem csak az egyetemnek, de az országgyűlésnek is dolga van a kialakult helyzettel. Pár hete ugyanis a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta a Szegedi Tudományegyetem tanárának, egyben a Magyarságkutató Intézet ”tudományos” tanácsadójának érdemei elismeréseként. Mint megemlíti, az a minimum, hogy a nemzeti, polgári értékrend jegyében visszavonják az érdemtelenül kapott állami kitüntetését.

A Fidesz 2011-ben eltörölte az állami kitüntetések visszavonhatóságát érdemtelenné válás esetén – említi a képviselő. Szél Bernadett szerint egy állami kitüntetés azt üzeni a társadalomnak, hogy a viselője erkölcsileg kiérdemelte az elismerést, munkássága példaértékű, viszont Gulyás László semmilyen erkölcsi elismerést nem érdemel: Nem érti ugyanis, mitől nemzeti, polgári érték, ha valaki válogatott rasszista, szexista kijelentéseket tesz cigányokra, feketékre, nőkre a diákjainak.

Frissítés (19:48): Szél azt állítja, közben kapott egy levelet egy volt hallgatótól is, mely szerint Gulyásnak nem ez volt az első alkalma, hogy így nyilvánult meg.

 

 

Exit mobile version