Site icon Szegeder Archívum

Varga Judit igazságügyi miniszter is megnézte Nemesi Pált

Varga Judit igazságügyi miniszter is megnézte Nemesi Pált

Varga Judit egy kampányrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatót tegnap Szegeden. Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: A legfontosabb, hogy alkalmas jelölteket válasszanak a magyar emberek a települések élére. Igaza volt.

Varga Judit azt is elmondta, hogy a Fidesz alkalmas jelölteket állított Szegeden, akik képesek dinamikus együttműködésben dolgozni a kormánnyal. A kérdés, hogy miben, de a miniszter hozzátette, “az embereknek tudatosítaniuk kell magukban, mi volt 2010 előtt, például milyen anyagi helyzetben voltak az önkormányzatok. Mindezzel szemben a kormány elindította a Modern városok programot és a Magyar falu programot, jelentős fejlesztési forráshoz juttatva a településeket.”

A jól bejáratott, és ezer soron kipróbált “2010 előtt”-mantra után úgy fogalmazott, “Magyarországra hihetetlen mennyiségű külföldi befektetés érkezik, jó lenne, ha Szeged legalább az országos átlagnak megfelelően részesedne ebből.” A Gál Ferenc Főiskola dísztermében tartott fórumon a miniszter arra is felhívta a figyelmet, “hogy a kormány politikája a magyar emberek többségének szilárd véleményén alapul. Ennek a felhatalmazásnak a helyi szintű megerősítésére van szükség, ezért is fontos az önkormányzati választás.”

“Szörnyű azt látni, hogy az ellenzék arra akarja használni az önkormányzatokat, hogy a kormánnyal háborúzzon, ahelyett hogy fölvirágoztatná a településeket.”

Természetesen Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje is felszólalt az eseményen, a random generátor neki a gazdasági környezettel kapcsolatos témakört dobta: “Szeged a vidéki városok között a negyedik-ötödik pozícióba csúszott vissza, a cél, hogy újra az elsők közé kerüljön, például a bérek tekintetében” – mondta.

Elgondolása szerint számottevő bérnövekedés is elérhető, ha jelentős hozzáadott értéket teremtő befektetőket sikerül a városba vonzani. Ez azt jelenti, hogy a “jelenleg megszerezhető 300 ezer forint körüli fizetések ebben az esetben megközelíthetnék az 500 ezer forintot” – tette hozzá. (via MTI)

 

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

Exit mobile version