17 év után lemondott a polgármester Kiszomboron

2002 óta vezette a várost, kedden bejelentette lemondását Szegvári Ernőné, a Makó és Szeged között fekvő Kiszombor vezetője – írja a Délmagyar.hu.

Szegvári – Botka Lászlóhoz hasonlóan – több mint 17 éve vezette a települést, előtte, 1991-től pénzügyi vezetője volt. Akkor lett polgármester, amikor elődje, Nagy Tibor elhunyt.

Döntését nem szerette volna kommentálni, mindössze annyit mondott: nem bírta már lelkileg. A Délmagyar.hu szerint a faluban azt beszélik, egy ideje már fontolgatta, hogy távozik, és ennek hátterében a testületbe októberben bejutott kisebbségben lévő ellenzéki csoportosulás áll, akikkel nem találta meg a közös hangot, és akik rendszeresen közösségi oldalukat használták arra, hogy céljaik elérése érdekében nyomás alatt tartsák.

Polgármesteri megbízatása február 16-ig szól, onnantól az időközi választásig, melynek időpontját még nem tűzték ki, valamikor tavasszal várható, az alpolgármester, Szirbik Imre vezeti a falut. A testület a tegnapi ülésen nem oszlott fel, igaz, a vonatkozó jogszabályok szerint ezt márciusig nem is tehetné meg. Szegváriné, mivel az ehhez szükséges kort már betöltötte, polgármesteri megbízatásának lejárta után nyugdíjba vonul.

„Az időközi választáson egy leszek a kiszombori szavazók közül. Most pár napra fel fog bolydulni a falu, de remélem, hamar megnyugszik mindenki” – mondta.