2021-ben sem maradunk mobilos újdonságok nélkül

Vajon hová fejlődhetnek még az okostelefonok? Gyakran úgy tűnhet, hogy a gyártók csak számháborút folytatnak, hiszen ránézésre alig találunk eltérést a mobilok között.

Az innováció főként a technikai adatokban rejlik. Itt az ideje közelebbről megvizsgálni 2021 legnagyobb várományosait, hiszen idén is lenyűgöző paraméterek kerülnek terítékre.

Miért lehet érdemes váltani?

Amennyiben meg vagyunk elégedve a jelenlegi telefonunk teljesítményével, nem biztos, hogy szívesen lecserélnénk. De egy olcsó androidos telefon 5G támogatással már elég csábító lehet. Bizony, úgy tűnik, hogy egyre több készülék esetében találkozhatunk ezzel a technológiával, ami gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé.

A fejlettebb akku és a gyorstöltés szintén sokaknak fontos szempont, amikor az okostelefonok kerülnek szóba. A Xiaomi háza tájáról például olyan hírek érkeznek, amik a 100 W-os vezetékes töltést rebesgetik. A gyártó egyébként már bőszen reklámozza a 80 W-os vezetéknélküli gyorstöltési technológiáját.

Fejlettebb kijelző és kamerarendszer

A fluidabb felhasználói élmény érdekében a cégek a kijelzők képfrissítésével kezdtek el zsonglőrködni. Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy a markunkban tarthatunk egy 144 Hz-es Quad HD kijelzőt, azonban úgy tűnik, mára már ez sem lehetetlen. Ezen a téren szintén a Xiaomi kíván domborítani, de a One Plus-nak és a Huawei-nek sincs szégyellni valója a 120 Hz-es paneljével, amivel az előbbinél a 9-es, míg az utóbbinál a P50-es széria büszkélkedhet.

A kamerarendszerek terén főként a Samsung-tól, a Huawei-től és természetesen az iPhone-tól várhatunk újításokat. Az iPhone 13 valószínűleg új kameraelrendezést kap, ami jobban kihasználja a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket és a FaceID is fejlettebbé válik.

Kiegészítők nélkül egy tapodtat sem

A mobil kiegészítők együtt fejlődnek a készülékekkel, amik jelentősen megdobják a felhasználói élményt azzal, hogy megkönnyítik bizonyos funkciók használatát, ezzel sokoldalúbbá téve a telefont. A készülékek védelme még mindig kiemelten fontos, ami egyre magasabb szintűvé válik a minőségi tokoknak és fóliáknak köszönhetően.

Írta: TutiKutyuk.hu