30, azaz harminc fok lesz holnap

Pár héttel ezelőtt beköszöntött a tavasz, most pedig úgy látszik – ha csak egy napra is, de – nyár lesz. A napi csúcshőmérséklet elérheti akár a 30 Celsius fokot is, amivel bár rekord nem dőlne meg, de egy áprilisi napon azért nem szokványos.

Az Időkép szerint pénteken az ország nagy részén megnövekszik a felhőzet, késő estétől délnyugat felől többfelé záporok, zivatarok kialakulása várható. Élénk, északon erős, viharos lehet a déli szél. Meleg időre, 25-30 fokos maximumokra készülhetünk.

Szombatra egy hidegfront vonul át térségünk felett, többfelé fordulhat elő eső, zápor. Zivatarok kialakulása a nap előrehaladtával egyre inkább keleti irányba várható. Az északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Visszaesik a hőmérséklet, napközben 15-23 fok várható, keleten lesz melegebb.

Vasárnap és hétfőn is változóan felhős időre számíthatunk, vasárnap a keleti országrészben, hétfőn főként a Dunántúlon és délen alakulhatnak ki eső, záporok, zivatarok. Az élénk északias szelet időnként erős széllökések kísérhetik. Vasárnap 16-22, hétfőn 13-22 fokos maximumokra van kilátás.