4500 néző szurkolhatta végig a hétvégi meccset a stadionban

Az már biztos ugyebár, hogy nem lesznek idén nagyobb fesztiválok a koronavírus-járvány féken tartása végett. Focimeccsek azonban korlátozások nélkül lehetnek akárhány nézővel. Ennek jó példája a szegedi Szent Gellért Fórum, ahol a helyi akadémia vasárnap csapott össze a Békéscsabával. 4500-an voltak kint.

A Nemzeti Sport összefoglalója szerint bár remek hangulatban kezdődött a rangadó az NB II első fordulójában, és a szegedi és a békéscsabai tábor is alaposan kitett magáért szurkolás terén, a pályán már kevés esemény történt. Valamelyest aktívabb volt a Szeged, a kapu előtt azonban rendre rossz döntést hoztak a hazaiak. A lila-fehérek keveset mutattak az első félidőben, viszont egy ilyen rangadón megszokott agresszivitás is jelen volt a pályán. Az eredmény végül 1-2 lett a csabaiak javára.

A helyi ultrák négy szegedi látnivaló megfestésével kedveskedtek a csapatnak, illetve biztatták őket:

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia / Facebook
Teli a nagy lelátó. A szájmaszk viselése nem volt jellemző. Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia / Facebook

A hétvégén még kilenc másik helyen játszottak NB II-es mérkőzéseket Magyarországon, és csak egy esetben múlták felül a szegedi nézőszámot, amit azért elég jónak számít(ana nem járványhelyzetben):

  1. Debreceni VSC-Budaörs: 5124 néző
  2. Szeged-Csanád GA-Békéscsaba: 4500 néző
  3. Pécsi MFC-Dorogi FC: 3500 néző
  4. FC Ajka-ETO FC Győr: 2500 néző
  5. Kaposvári Rákóczi-Nyíregyháza Spartacus: 1050 néző
  6. Szolnoki MÁV FC-Szentlőrinc SE: 1000 néző
  7. BFC Siófok-Szombathelyi Haladás: 1000 néző
  8. Soroksár SC-Debreceni EAC: 500 néző
  9. Gyirmót FC Győr-Aqvital FC Csákvár: 350 néző

A szegedi nézőszám egyébként is jónak számít, legalábbis tavalyhoz képest, akkor ugyanis egy meccsre átlagban 2419 néző ült be.