Site icon Szegeder Archívum

95 ezer forint az átlag szegedi albérletár

95 ezer forint az átlag szegedi albérletár

Szegeden 95 ezer forint egy átlagos albérlet ára, amely hét százalékkal nőtt az elmúlt egy évben. Ezzel egyébként egyetem ide vagy oda, a középmezőny tetején vagyunk, Debrecenben és Kecskeméten kell hasonló szinteken csengetni annak, aki lakást bérelne, a fővárosi árak több mint másfélszer ekkorák – derült ki az Ingatlan.com felméréséből, amit az Index szemlézett.

Illusztráció: 24.hu

Nyolcvantól egészen kétszázezerig és még a fölött is találunk albérletet Szegeden. Az utóbbi években hét százalékkal drágultak meg a szegedi lakáskiadások, ezzel 95 ezer az átlag havi költség – derült ki az Ingatlan.com friss elemzéséből, amelyet az Index közölt. A készítők a szezon indulásával azt is kimutatták, évek óta erős a kereslet a kiadó ingatlanokra, márpedig a bérleti díjakat elsősorban ez határozza meg.

 

 

Szeged egyébként a középmezőny tetején helyezkedik el a 95 ezres átlaggal, alatta egy masszív 85-90-es sávval, nagyjából egy szinten Debrecennel és Kecskeméttel. De például Veszprémben vagy Székesfehérváron már 25-30 ezerrel is többet kérnek el a lakhatásért, míg a fővárosban több mint másfélszerese az ár, átlagban 160 ezer forint.

(Index)

Exit mobile version