SzegedMa: Miért kell ez a mocskolódás?

Mára már kijelenthető, hogy ahogyan Botka László saját hírportálja a szeged.hu, úgy Nemesi Pál teljesen bevette a SzegedMát.

A két lap közt folyamatos, etikai határokat nem ismerő csatározás megy hosszú hónapok óta. Szinte megállás nélkül írják egymásról a lejárató cikkeket, ezért is különösen érdekes a SzegedMa főszerkesztője, Kapitány Gergely által ma délelőtt megjelent cikk, melyben arról ír, hogy „Botka László maga is, és csapata is napi szinten tolja a lejárató anyagokat Szeged független polgármesterjelöltjéről.”

A SzegedMa szerint Botka Lászlóék annyira félnek, hogy már csak lejárató cikkekkel tudnak védekezni, melyek szerintük negatívan befolyásolják a szegedieket. Ezekről bővebben nem írnak, és azt sem fejtik ki, hogy milyen lejáratásokról van szó. Kapitány azt is kifogásolja, hogy nem baráti módon foglalkozik a baloldal Nemesi Pállal. Ahogy fogalmaz,

„Miért kell ez a mocskolódás?”

majd azt pedzegeti, hogy tisztességesen miért nem lehet legyőzni Nemesi Pált. Arról nem ír a SzegedMa, hogy ezen cikkük után tisztességesek lesznek-e és abbahagyják-e a mocskolódást, de erre lehet következtetni, másképp feltehetőleg nem írtak volna ilyenekről.

Abban ugyanakkor igazuk van, hogy valóban van esélye Nemesi Pálnak, hogy október 13-ától Szeged polgármestere legyen. Így a Fidesz álma is valóra válna, és végre az összes megyei jogú várost irányíthatnák, persze csak ha másutt is nyernek, és sehol sem veszi át az ellenzék a város kulcsát a következő öt évre. Ezt egyelőre azonban nem lehet tudni, hiszen bármekkora tábora is van már Nemesi Pálnak, Botka Lászlót tízezrek szavazzák vissza minden ciklusban.