A hétvégén megismétlődik a múlt heti napos idő, de kicsit ősziesebb lesz

A hét közepén több helyen szükség lehet az esernyőkre, ám hétvégére ismét napos, száraz, kellemes őszi idő jön – írja az Időkép.

A hét közepén még a felhőké lesz a főszerep és összességében több helyen kell készülni esőre, záporokra, szerdán helyenként egy-egy zivatarra is. Szerdán 22, csütörtökön csak 18 fok között alakul a csúcshőmérséklet városunkban, egy hidegfront mögött a Dunántúlon feltámad az északias szél. Október első napján, pénteken gomolyfelhős-napos időre készülhetünk, csak néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. Napközben 21 fok körüli értéket mérhetünk Szegeden, elkezdődik a melegedés a csütörtöki nap után.

Hétvégén pedig újra a napsütés kerül előtérbe, csapadék nem várható, A hajnalok helyenként párásak, ködösek lesznek és meglehetősen hűvösek. A legtöbb helyen 10, a hidegre érzékeny helyeken 5 fok alá csökkenhet éjjelente a hőmérséklet. Szombaton és vasárnap is 23-25 fokokat mondanak maximumnak Szegedre, de sajnos ez viszonylag élénk, északnyugaton időnként erős délkeleti széllel párosul.