A kormány dobott 171 millió forintot Szegednek

A Magyar Közlöny tegnap megjelent száma szerint 171 millió forintos pótforrást biztosított Szegednek a kormány a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – I. ütem” programhoz. Ez az a program, amiben például a Kiskörút egy szakasza újult meg, vagy épült körforgalom a Szillérin. A mostani pótforrást a megemelkedett alapanyagárak indokolhatták.

A Magyar Közlönyben foglaltak szerint arról a beruházásról van szó, amely keretein belül a Tisza Lajos körút Dugonics tér – Boldogasszony sugárút közötti szakasza újult meg; épült egy körforgalom a Szilléri sugárúton, a Fecske utcánál; rendbetették a Novotel előtti körútszakaszt; és 40 buszmegállót fejlesztenek. Meg járda készül(t) a Lövölde úton.

A projekt hatályos támogatása 1 milliárd 130 millió forint volt, ehhez érkezik a mostani – egészen pontosan – 171 338 945 forintos plusz forrás.

A hírről egyébként már beszámolt a SzegedMa is, meglehetősen propagandikus fogalmazásmódot használva. Olyanokat írnak, mint hogy „a szegedi városvezetés sokkal jobban szereti a brüsszeli bürokratákat, mint a budapesti kormányt”, de arra is felhívják a figyelmet, hogy érdemes végigböngészni az egész közlönyt, hiszen „ebből a számból is kiderül, vírus ide vagy oda, az ország építése egyetlen pillanatra sem szünetel, és szinte nincsen olyan tájegysége az országnak, ahol ne épülnének új óvodák, iskolák, közösségi terek vagy éppen utak”.

 

Nyitókép: a felújított Tisza Lajos körúti szakasz 2019 januárjában. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder