A Makai úton fogtak el egy szerb embercsempészt

Egy szerb állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás – írja a police.hu. A férfi 10 migránst szállított Szegeden, a Makai úton.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi megerősítő járőrei a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve kedden néhány perccel 21 óra előtt a Makai úton állítottak meg egy osztrák honosságú, családi egyterűt. A járművet egy szerb férfi vezette, rajta kívül még tíz, magát bangladesi állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul ellene eljárás. Elszámoltatása folyamatban van. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

A rendőrség figyelmeztet: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.