Site icon Szegeder Archívum

A Rákóczi téri kormányhivatalban tartott fórumot a SzegedMa, feljelentést tesz a Momentum

A Rákóczi téri kormányhivatalban tartott fórumot a SzegedMa, feljelentést tesz a Momentum

Szijjártó Péter is beszélt azon a fórumon, melyet a kormányközeli SzegedMa hírportál szervezett a szegedi Rákóczi téri kormányhivatalba.

„A SzegedMa Klub hívta vendégségbe a külügyminisztert Szegedre, hogy megmondja, szerinte mi az EP-választás tétje. Ezzel nincs baj. A helyszínnel viszont igen. És ezért a Momentum lépni fog” – írja az önkormányzati szeged.hu.

A Momentum szegedi elnöke, Mihálik Edvin a helyszínen videón mondta el, hogy ezzel szerintük választási törvényt sértenek meg, mivel a kormányhivatalban tartottak választási ülést.

A Momentum ezért a Területi Választási Bizottságnál tesz feljelentést, mivel szerintük a jogszabályok alapján azokban a közintézményekben, ahol állami és önkormányzati hatóságok vannak, nem lehet választási fórumot tartani.

A szeged.hu információi szerint az eseményen jelen voltak a szegedi Fidesz vezetői, Bartók Csaba, Halkó Pál, Tápai Péter, Pál József, ott volt Kakas Béla megyei közgyűlési elnök, de elment meghallgatni az előadást Bohács Zsolt, Kalmár Ferenc, B. Nagy László, Nagy Attila Üllés polgármestere, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László és kancellárja, Fendler Judit is.

 

A Fidelitas közben a lépcsőknél aláírást gyűjtött.

Exit mobile version