A REÖK Cukrászda két tortája is esélyes a Magyarország Cukormentes Tortája díjra

Két remekművel is a legjobb öt közé került a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben, a „Havasi Málna” és a „Zserbó Cukormentesen” már biztosan ott lesz a döntőben.

„Hatalmas elismerés ez a cukrászainknak és legfőképp a szegedieknek, hiszen a kínálatunkat évek óta a vendégek visszajelzései alapján alakítjuk” – magyarázta Rádai Edina, a döntős REÖK Cukrászda ügyvezető igazgatója, aki elmondta, ők is nehéz hónapokat tudhatnak maguk mögött, de a rengeteg biztatás, pozitív visszajelzés arra sarkallta őket, hogy nevezzenek az idei versenyre. Mint nyilatkozta, nem csak maguknak, de az egész városnak szeretnének dicsőséget szerezni.

Novák Ádám cukrászmester szerint mindig is fontos volt, hogy azok is élvezhessék a termékeiket, akik diétás életmódot folytatnak, ezért egyértelmű volt a számukra, hogy az idén jubiláló Magyarország Cukormentes Tortája versenyt célozzák meg. A Kölcsey utcai francia cukrászda mestere szerint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett szakmai megmérettetésen szoros verseny várható, mint a Nádori László aranykoszorús cukrászmester vezette zsűri kifejtette, a döntős első 5 helyezett kiválasztásában egységesen döntöttek.

A döntőbe a következő munkacímmel nevezett torták kerültek be:

Beszterce rózsája – Füredi Krisztián / Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső

 

Erdei Nimfa – Karikó Orsolya / Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös

 

Havasi Málna – Novák Ádám, Csonka László / REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

 

Szedresem – Dr. Veres Ildikó / AMI Süti, Monor

 

Zserbó Cukormentesen – Novák Ádám, Dovalovszky Barbara / REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

 

A döntő június 8-án jön, a legjobb 5 közül 2 helyet is behúzó szegedi cukrászdának augusztus elejéig szoríthatunk.