A szegedi Jobbik mezőőrséget állíttatna fel az önkormányzattal

Sajtóközleményt kaptunk a párt szegedi szervezetéből, melyből kiderül, hogy

  • az elmúlt két hónapban jelentősen megugrott az illegális határátlépők száma,
  • a rendőrség állományát kimerítette az állandó határőrizet,
  • Szegednek mezőőrséget kellene létrehoznia, és hogy
  • a Jobbik Szegedi Szervezete továbbra is elkötelezett a migrációs válság elkerülésében.

A közlemény így hangzik, teljes terjedelmében:

„Az elmúlt két hónapban jelentősen megugrott az illegális határátlépők száma a déli határszakaszon. A múlt év utolsó hónapjában, az átlagos heti határsértések száma meghaladta az 1000 főt és többször is Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási határán belül kellett intézkednie a hatóságoknak. Különösen kiemelt szakasz lett ismételten a Tisza menti területeken történő beáramlás és nem egy esetben feltűntek a folyón az öt évvel ezelőtti embercsempész hajók is. Világossá vált számunkra, hogy a rendőrség állományát kimerítette az állandó határőrizet és a tavaszra várható migrációs nyomás terheit már nem fogja elbírni a rendvédelmi egységeink.
Meglátásaink szerint, a déli határszakaszhoz legközelebb fekvő magyar nagyvárosunk esetében érdemes közbiztonsági okokból is létrehozni Szeged önkormányzatának a mezőőrséget. Az új rendvédelmi egységünk felállításának érdekében, a következő hetekben egyeztetni fogunk a városvezetéssel, minden frakcióvezetővel és a területileg illetékes önkormányzati képviselőkkel is. A legérintettebb önkormányzati körzetnek most is – a 2015-ös migrációs válsághoz hasonlóan – a Déli Városrészt tartjuk, ezért a képviselőnkkel már egyeztettünk is ez ügyben.

A következő hetekben Gyálaréten, Klebelsberg-telepen és Szentmihályteleken Dr Simon-Fiala Donát a körzet jobbikos képviselője és Tóth Péter a Csongrád Megyei Jobbik elnöke közmeghallgatásokon, fórumokon várja a helyi lakosság tapasztalatait és megoldási javaslatait a fokozódó helyzet miatt. Célunk Szeged városában a rend, a nyugalom és a közbiztonság minőségének a megőrzése és korunk nagy kihívásával, az illegális migrációval őszinte szembenézés.

A Jobbik Szegedi Szervezete továbbra is elkötelezett a migrációs válság elkerülésében, Európa őshonos népeinek együttműködésében és a kontinensünk civilizációs épségének a megőrzésében.”