Site icon Szegeder Archívum

Átadtak két felújított iskolát Szegeden, két másikba most kezdenek bele

4582b95e98229dea6515e95bd7d09c9a

 

Két általános iskola rekonstrukciója fejeződött be Szegeden, az uniós támogatással felújított Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolát és a Weöres Sándor Általános Iskolát pénteken adták át.

Botka László a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában rendezett ünnepségen azt mondta, a város két év alatt hat iskolát újít fel, összesen 2,8 milliárd forintból. Hozzátette: négy helyen már befejeződött a munka, két épület rekonstrukciója hamarosan elkezdődik.

A költségekből 2 milliárd forintot fedez az uniós támogatás, a fennmaradó részt az önkormányzat biztosította – közölte a polgármester. A felújítás célja az volt, hogy 21. századi körülményeket teremtsenek az intézményben folyó hagyományosan magas színvonalú munkához – tette hozzá.

Fotó: szeged.hu

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és a Weöres Sándor Általános Iskola épülete is iparosított technológiával készült 1977-ben, illetve 1980-ban. A 482, illetve 450 millió forintból megvalósult beruházások során – amelyek kivitelezője a Dél-Konstrukt Zrt. volt – megtörtént a külső nyílászárók cseréje, a homlokzatok, valamint a tetőfödémek hő- és vízszigetelése, korszerűsítették a fűtésrendszereket, a kül- és beltéri elektromos és világítási rendszereket, és napelemek kerültek a tetőre, és részben akadálymentesítették a komfortosabbá vált iskolaépületeket. (via MTI)

 

Nyitókép: szeged.hu

Exit mobile version