Site icon Szegeder Archívum

Augusztus elsejétől újabb lezárások a Híd utca felújítása miatt

Augusztus elsejétől újabb lezárások a Híd utca felújítása miatt

Augusztus elsején, vasárnap újabb forgalmi változások lépnek érvénybe a Híd utca felújítása miatt, melyek a tervek szerint augusztus 22-éig tartanak. Az Oskola utca átépítése is folytatódik, ott is tovább módosul a forgalmi rend – közölte az önkormányzat.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeznek a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián. Az Oskola utca felújítása jelenleg a vízvezeték-rekonstrukcióval és az épületek lábazatszigetelésével folytatódik.

Emiatt augusztus 1-jén üzemkezdettől tervezetten augusztus 22-éig lezárják a Belvárosi híd szegedi hídfőjében lévő csomópontot Stefánia és a Vár utca között, az érintett oldalon vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt. A hídfőben átmenetileg továbbra sem működik a jelzőlámparendszer. Korlátozzák az autók, a kerékpárosok, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát.

Az Oskola utcában, a Híd utcán és a Stefánián zajló munkálatok a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem” nevű projekt Belváros alprojektjének részei, ebben a belváros a záró fejezet. Az Oskola utca felújításánál és a kapcsolódó fejlesztéseknél a kivitelező a Délút Kft., amely a közbeszerzési eljáráson bruttó 982 millió forint értékben nyerte el a munkát. Az uniós támogatás összege ebből 504 millió, míg az önkormányzati önrész 478 millió forint. A projekten kívül, az önkormányzat Vízügyi Építési Alapjának terhére megújul az Oskola utca – Stefánia – Színház körforgalomig az ivóvíz-gerinchálózat bruttó 223 millió forint értékben.

A Híd utcai és Oskola utcai kivitelezési munkálatokról, a korlátozásokról folyamatos tájékoztatás elérhető a www.megujul.szeged.hu internetes oldalon.

 

Nyitókép: Bálint András / Szegeder

Exit mobile version