Botka László eddig nem kapta el a koronavírust

A péntekre megfertőződött Dobrev Klára szegedi látogatásával kapcsolatban még pénteken kerestük levélben a szegedi önkormányzat sajtóosztályát. Kérdéseinkre nem reagáltak, egy keddi Szeged.hu-s cikkben azonban több kérdésre is válasz érkezett.

A cikkben Martonosi Éva városi jegyző beszélgetett a lap munkatársával. A mindössze három kérdésből álló interjú első kétharmadában arról van szó, hogy milyen intézkedéseket vetettek ki az elmúlt esztendőben, a végén azonban ha nem is direkt módon, de szóba kerül a Botka-Dobrev találkozó is, és egy kicsit bepillanthatunk a városháza koronavírus-statisztikájába is.

Az utolsó kérdés így hangzott: „Mindenhol történtek megbetegedések, a városházán is jártak olyan vendégek, akik később koronavírusosak lettek. Hányan betegedtek meg eddig a városházán, mi a helyzet most?” Martonosi erre azt adta válaszként, hogy a közel négyszáz hivatali dolgozó közül hetente kevesebb, mint nyolc fő betegszik meg átlagban, ami szerinte kedvezőnek tekinthető. Jelenleg ketten vannak házi karanténban.

Ezután azonban arról is beszél Martonosi, hogy „a polgármestert, az alpolgármestereket, engem és az aljegyzőket is elkerülte eddig a vírus, és reméljük, hogy ez a jövőben is így marad”. Azaz sem Botka László, sem Nagy Sándor vagy Szécsényi Rózsa nem lett eddig covidos. A jegyző szerint ez a szigorú intézkedéseiknek köszönhető.

Mint ismert, múlt hétfőn járt Szegeden Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció egyik vezető alakja, Gyurcsány Ferenc felesége. Botka Lászlóval maszk viselése és távolságtartás nélkül beszélgettek, majd pénteken kiderült, hogy Dobrev elkapta a fertőzést.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder