Dobrev Klára a hódmezővásárhelyi fórumán azt mondta, ő nem retteg Márki-Zay Pétertől

Hétfőn tartott fórumot Hódmezővásárhelyen Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje. A ”Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” kampányt nevetségesnek tartja, mert 12 év kormányzás után az oktatásban vagy az egészségügyben elért sikerekről kellene a Fidesznek beszélnie.

Az emberek legtöbbször az egészségügyről kérdezték Dobrev Klárát, a téma aktualitását a megyében zajló fejlesztések adták. A miniszterelnök-jelölt szerint viszont nem a szép épületek, kórtermek, megújult osztályok a fontosak, ha ezekben nincs ki dolgozzon. Erre mondta azt, hogy az egészségügyi szakembereket, – a mintegy 9000 orvost, 500 háziorvost, 1000 szakápolót, de még a kórházi takarítókat is – megfelelő fizetéssel visszacsábítanák a rendszerbe.

A Vásárhelyi TV-nek nyilatkozva arról beszélt, a ”Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” kampányok rendkívül szánalmasak. Szerinte a Fidesz-KDNP nagy bajban van, mert 12 év kormányzás után az oktatásban vagy az egészségügyben elért sikerekről kellene a Fidesznek beszélnie, de a nyugdíjasok sem élnek jobban. Hallott Márki-Zay Péter friss nyilatkozatáról, miszerint retteg, hogy Dobrev nyeri az előválasztást, de ez nem kölcsönös. Amennyiben Márki-Zay Péter nyerné a miniszterelnök-jelöltségi előválasztást, ő teljes mellszélességgel beállna mögé.

Dobrev Klára kitűzte a kék szalagot Hódmezővásárhelyen, szerinte ez annak a szimbóluma hogy igazságot kell szolgáltatni az országnak, mert addig nem lesz béke. Az elmúlt 10 évben a kormány szerinte ellopta az ország vagyonát, alapítványokba, a Magyar Nemzeti Bankon keresztül vagy épp Orbán Viktor szomszédja kapta. Soha többé olyan kormányt, amely a saját rokonait teszi gazdaggá – mondta. Ő minden egyéni választókerületet csatatér körzetnek gondol, szerinte nincs elveszett körzet.

Dobrev egyébként szeptember 22-én jön Szegedre, ő is a Széchenyi téren lesz látható. Binszki szerint csak kevés városba tud elmenni az előválasztási finisben, ami jól jelzi, Szeged kiemelt helyet kapott.

 

Nyitókép: Dobrev Klára / Facebook