Durva, ilyen időnk lesz a héten: nem derül ki

Jó, ki fog derülni olykor, de szerettem volna elsütni ezt a címet, miután megnéztem az eheti clickbait-híradót. Igazából nem is szoktunk heti időjárásról beszámolni, de ha így alakult, lássuk!

Hétfő van, Gyulák nevének napja, egyelőre napsütés Szegeden, de mondanak felhőket a 22 fok mellé.

Kedden egy hidegfront hatására egyre többfelé a várható csapadék, mely az északkeleti tájakra érkezhet meg a legkésőbb. Keleten, északkeleten záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Szegeden és térségében legfeljebb 9 fokra lehet kilátásunk a felhős, esős idő közepette.

Szerdán kezdetben még sokfelé esős időre van kilátás, a magasabb dunántúli és északi tájakon átmenetileg havas eső, hó is hullhat. Délután keletre szorul az eső, de záporok még több helyen előfordulhatnak. Élénk, erős, nyugaton, északnyugaton viharos lehet az északias szél. Délután mindössze 8 fok lehet a városban.

Csütörtökön és pénteken is még sok felhő lesz felettünk az Időkép előrejelzése szerint, de már lesznek csapadékmentes területei is az országnak. Az északi-északnyugati szelet még többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Csütörtökön még az ország legnagyobb részén 10 fok alatt maradhatnak a maximumok (Szegedre 8-at mondanak most), de pénteken melegedés veheti kezdetét, a hétvégére pedig már 15-17 fokkal számolhatunk.

Az Időjárás-jelentés támogatója a ZsuzsaKonyha 2000 Kft. – Ahol dagad a bendő!