Egy csomó szegedi edzőterem csak úgy újranyitott hétfőn

Nem múlt el a járvány, lassan már azt sem tudjuk, hol tart, mindenesetre a város edzőtermeinek java úgy döntött: hétfőtől ismét üzembe helyezi magát. Vegyesérzelmű reakciók érkeztek.

A legtöbb ilyen szegedi üzlet már több mint egy hónapja van lakat alatt, március 16-án jelentette be valamennyi, hogy határozatlan időre bezárnak. Ezen a napon jelent meg ugyanis a boltok bezárásáról szóló rendelet, amely kimondta többek között, hogy vendéglátóipari üzletekben 15 óra után már nem lehet tartózkodni. Ekkoriban számos vállalkozás döntött úgy, hogy bár kötelezve még nincsenek erre, mégis bezárnak.

Szegeden most az edzőtermek jelentős hányada tett bejelentést arról, hogy szigorú szabályozás mellett újranyitnak. „Szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak, akik rendszeresen edzenek, hogy a tőlünk elvárható legnagyobb biztonságban és legszigorúbb higiéniai előírásokat betartva és betartatva újra sportolhassanak” – írja az egyik üzlet közösségi oldalán.

Az újranyitást olyan feltételekhez szabták a vállalatok, minthogy mindenki köteles egymástól 1,5 méter távolságot megtartani, edzés előtt és után alaposan kezet kell mosni, a törölköző használata kötelező, a gépek fogóját, a kézisúlyzókat, rudakat használat előtt és után is fertőtleníteni köteles a felhasználó, vagy hogy a tusolót egyszerre csak 1 fő használhatja.

Mindez persze komoly aggályokat vet fel, szinte lehetetlen elképzelni ugyanis, hogy még véletlenül sem megy másfél méretnél közelebb egymáshoz kép sportoló. Arról nem beszélve, hogy egyes – ezidáig tudományosan alá nem támasztott – felvetések szerint sportolás közben nem elegendő a másfél méter, inkább húsz kellene, hogy a távolság legyen.

Az edzőtermek használói vegyes érzelmekkel fogadták a bejelentéseket. Voltak szép számmal, akik üdvözölték, ugyanakkor rengetegen aggodalmukat fejezték ki. „Kérdezem én, mi változott azóta, amikor meghoztátok azt a döntést, hogy bezártok??? Mert, hogy nem lett jobb a helyzet! Ja hogy inkább a zsebeteket nézitek! ?? Respect azoknak az edzőtermeknek, akik nem nyitnak még ki, mert fontosabb nekik az, hogy ne legyen még több fertőzött, hogy hamarabb túl tudjunk lenni ezen a helyzeten!” – vetette fel egy felhasználó.