Egy férfi kétszázezres szoborral sétált ki egy vásárhelyi kiállításról, majd eladta kétezer forintért

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki többek között egy értékes bronz szobrot vitt el egy helyi kiállításról.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 13. napján megjelent egy hódmezővásárhelyi művészeti központban megrendezett szoborkiállításon. A kiállított műtárgyak közül egy 200.000 forint értékű bronz szobrot egyszerűen leemelt annak tartóoszlopáról, és a hátizsákjába rejtve, kisétált az épületből. Még aznap elment egy használtcikk-kereskedésbe, ahol 2.000 forintért eladta a szobrot úgy, hogy valótlanul azt állította, hogy az a sajátja, majd az erről kiállított vételi jegyet aláírta.

A lopással okozott 200.000 forint kár a szobor lefoglalásával, majd tulajdonosának történő visszaadásával megtérült. Vádiratában az ügyészség a vádlott terhére rója azt is, hogy a tavaly egy műszaki áruházból ellopott egy fejhallgatót. Emellett kétszer kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított a városban, amikor ittas állapotban tettleg bántalmazta a vele szóváltásba keveredett személyeket.

A járási ügyészség a férfit minősített lopás bűntettével és vétségével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével valamint két rendbeli garázdaság vétségének elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

A kérdéses szobor:

Fotó: Police.hu