Site icon Szegeder Archívum

Egy Szegeden tanuló egyetemistát is összevertek, mert arabul beszélt

Egy Szegeden tanuló egyetemistát is összevertek, mert arabul beszélt

Idegengyűlölő támadás áldozata lett két Magyarországon tanuló jemeni egyetemista, írja a 24.hu. A portál úgy tudja, a két diák a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemen tanul, tavaly nyáron az egyik pécsi üzletközpont azért támadt rájuk két férfi, mert hallották, hogy arabul beszélgettek. Nem csak szidalmazták, lökdösték és acélbetétes bakanccsal rugdosták is őket. A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben.

„Migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek”

– ezt kiabálta két fiatal egy pécsi üzletközpont előtt két arra sétáló egyetemista után, miután meghallották, hogy a Szegeden és Pécsett tanuló jemeni diákok arabul beszélnek. A diákok számon kérték rajtuk mindezt, amire tovább szidalmazták őket, majd utánuk eredtek, és egyikük az egyik külföldi egyetemistát mellkasánál megragadva rángatni kezdte, majd a járdára lökte.

 

 

Közben folyamatosan rasszista és idegengyűlölő rágalmakkal szidták őket. Miután a járdára lökött tanuló fel tudott állni, elfutott a helyszínről, ekkor a társát kezdték el lökdösni, majd acélbetétes bakanccsal többször is megrúgták. Végül ő is el tudott menekülni támadói elől, szerencséje csak az volt, hogy nem érték utol.

Képünk illusztráció

A tavaly nyári esettel kapcsolatban most vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt. Eddig az eljárás során ugyanis megállapították, hogy a két elkövető a külföldi származásuk miatt bántalmazta a hazánkban tanuló diákokat, így amit tettek, az nem “csupán” súlyos testi sértés kísérlete, de a közösség tagja elleni erőszak megállapítására is alkalmas.

(24.hu)

Exit mobile version