Egyszerűen tökéletes idő lesz két hétig Szegeden

Szegeden ma 25 fok lesz a legmelegebb, holnap-holnapután pedig 23 fokok várhatók. A kellemes, hidegfronti időjárás azonban ezek után sem távozik az országból, még a jövő hét elején is 24-26 fok lesz csak. Legelőször csak nagyjából két hét múlva lesz ismét 30 fok felett a hőmérő.

Az Időkép szerint szombaton még mindig nem tér vissza a hőség, egy hidegfront nyomán sokfelé zivatarok tarkíthatják az időjárást. A nyugatias szél többfelé feltámad, északon, északnyugaton erős lökések kísérhetik. 20-27 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap szeles napra és elszórtan további záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. Az északias szelet sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban is csak 20-25 fokra van kilátás.

Hétfőn nyugaton alakulhatnak záporok, zivatarok, kedden már csak keleten eredhet el néhol az eső, egyre több napsütés ígérkezik. Továbbra is élénk, erős északnyugati szélre kell készülnünk. Pár fokot melegszik az idő, 21-27 fokos maximumokat mérhetünk.

Pollenileg is jobb időket élünk most, ugyanis egyedül a csalánfélékre adtak közepes, illetve a gombákra magas jelzést.

A fürödni vágyóknak is jó hír lehet, hogy a Tisza jelenleg az egyik legmelegebb víz az országban. Míg a Duna 18-20 fok körüli, addig a Tisza Szegednél most éppen 24,5 fokos, ami a Balatonnál (22,3 °C) is melegebb.

 

Nyitókép: Dernovics Tamás / Magyar Építők