Ettünk pizzát a Kárász utcán

Szegeden nyitotta meg első vidéki üzletét a Pizza Me szeletbár-lánc. A márka a 100%-ban olasz alapanyagokból készülő, vékonytésztás pizzáival a budapesti street food-forradalom egyik ismert képviselőjévé vált az elmúlt években. A pizzáik finomak és jók, de nem kell megváltást várni tőlük.

Tulajdonképpen Siófokon már van egy pultjuk egy másik üzletben, de első teljes értékű üzletük valóban Szegeden található, a Kárász utca 10. alatti gyönyörű vaskalitkás bérház aljában.

Első budapesti üzletük 2013-ban nyílt meg. Mint azt felidézik, a kezdet nem volt könnyű, mert a vendégek nem bíztak abban, hogy egy szeletbár az éttermi minőséggel megegyező pizzát kínálhat. Az első hetekben ezért kóstoltatással csábították be az üzletbe az embereket, mely taktika beválni látszott: „aki egyszer megízlelte a prosciuttót, mozzarellát, olasz szalámit vagy éppen szarvasgombát kínáló szeleteket, biztosan visszatért” – mondják. Így hosszú sorok alakultak ki a bejárat előtt, és nem volt más hátra, kinyitott a második üzlet is, amit sok más további követett a főváros legfrekventáltabb helyein.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Az ország számos pontjáról érkezett vendégek kérték, hogy az ő városukban is legyen elérhető a Pizza Me. A márka által képviselt minőséget azonban nem könnyű logisztikai feladat biztosítani, így a tökéletes helyszín és a megbízható franchise-partner megtalálására mostanáig várni kellett. Arra a kérdésre, hogy miért Szeged lett a második város, ahol üzletet nyitottak, az a válasz, hogy itt találtak épkézláb embert, aki képes vinni a boltot. De már megvan a következő célpont, ősszel nyithat a debreceni Pizza Me.

A szegedi megnyitón több tucat vendég volt kíváncsi az új ízvilágra, többek között Petrik Andrea színművésznő, a Kincsem és a Pesti Balhé főszereplője is ott volt. Az alapítók remélik, hogy a ropogós pizzaszeletek a továbbiakban is sok vidám, olaszos pillanatot hoznak majd.

És hogy milyen a Pizza Me? Az üzlet maga meglehetősen átlagos, semmilyen különlegességgel nem szolgál, legalábbis a külső megjelenést ami illeti. Hozza a kötelezőt. A pizza azonban finom, azt meg kell hagyni. Nem a legjobb, de mindenképpen felveszi a versenyt a város jelenlegi legjobb pizzáival, és néha talán és is betérek majd egy-egy csípős szalámis szeletre. Az árak 490-től felfelé vannak, feltéttől függően néhány százassal többe is kerülhetnek az alapárnál, amiért egy margharitát ehetünk. Ha valaki igazán éhes, akkor semmiféleképpen sem érdemes itt ennie, egész pizzákat legalább ilyen színvonalon ehetünk a Kálvária sugárúton vagy az Oroszlán utcában, azt azonban meg kell hagyni, hogy egy valódi olasz vékonytésztás szeletező már hiányzott a városból.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder