Site icon Szegeder Archívum

Ezért nem nézhette meg az Átlátszó az új Szegedi Ifjúsági Centrumot

Ezért nem nézhette meg az Átlátszó az új Szegedi Ifjúsági Centrumot

Ahogy azt korábban megírtuk, nem minden releváns portál vehetett részt a Szent Gellért Fórum, az új Szegedi Ifjúsági Centrum július 5-ei sajtóbejárásán. Szegedról mi és a szeged.hu jelentette azon kivételt, akik nem voltak kívánatosak az eseményen, majd az Átlátszó Országszerte is tett egy kísérletet a regisztrációra.

A nettó 12,7 milliárd forintból épült stadion augusztus 28-án nyitja meg kapuit Plácido Domingo operaénekes koncertjével, illetve a római Laziónak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni vendégjátékával. Jó lett volna az elsők között megtekinteni az építményt, ám erre szegedi viszonylatban sajnos pár kiválasztotton kívül másnak nem volt lehetősége. Meghívót csak a Délmagyarország, a Szegedma, a Rádió88, a Katolikus Rádió, a Magyar Távirati Iroda és a Szeged Televízió munkatársai kaptak. Akkori megkeresésünkre, hogy minket miért hagytak ki az sajtóbejárásból, azt a választ kaptuk, hogy ők döntik el, hogy kiket hívnak egy ilyen eseményre, és most az a döntés született, hogy csak a kiválasztott sajtóorgánumok léphetnek be. A kérdésre, mely arra irányult, hogy a közpénzből épült stadionba miért csak a szeged.hu illetve a Szegeder nem léphet be, már időnk sem volt, mert közben letették a telefont.

Ezek a hírek akkor végigjárták a magyar sajtót, s ezen felbuzdulva az Átlátszó Országszerte is megpróbált bebocsátást nyerni a sajtóbejárásra. A július 3-ai határidő előtt két levélben is regisztráltak, s a Szeged-Csanádi Egyházmegye felé is jelezték, hogy szeretnénk jelen lenni a bejáráson, ott fényképeket és videót is készítenének. Persze tervüknek nem a bürokrácia útvesztői szabtak gátat, hanem a Szeged-Csanádi Egyházmegye érzelmi alapon történő indoklása, miszerint a sajtóbejárásra azoknak a szerkesztőségeknek a munkatársait hívták meg, amelyek 

“folyamatosan tájékoztatták a közvéleményt a Szent Gellért Fórum építkezéséről, továbbá a Szeged-Csanádi Egyházmegye kulturális rendezvényeiről, az egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények korszerűsítéséről, a hadi sírok felújításáról, illetve új templomaik építéséről. Az Átlátszó pedig sajnos ezekről – az egyházmegye életében fontos eseményekről – mindeddig nem számolt be. Mindezek figyelembe vételével a Szent Gellért Fórum megtekintése az Átlátszó munkatársa, tudósítója számára egyelőre nem aktuális.”

Reméljük ahogy mi, úgy az Átlátszó is tanult az esetből, s az indoklásban szereplő hiányosságait mielőbb pótolja.

Nyitókép: Market Építő Zrt.

Exit mobile version