Faléccel vertek agyon egy szegedi hajléktalant

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akik a múlt hét szombaton, a Tisza felsővárosi árterében okoztak halálos sérüléseket a sértettnek.

A megalapozott gyanú szerint szeptember 27-én a délelőtti órákban Szegeden, a Tisza árterében, a Felső-Tiszapart magasságában egy az ott rendszeresen tartózkodó férfi szóváltásba keveredett a gyanúsítottakkal. A szóváltás során a gyanúsítottak – akik egyébként a férfi ismerősei voltak – többször fejen ütötték és egy faléccel is bántalmazták a sértettet, majd a helyszínen hagyták. A magatehetetlen férfire a járókelők találtak rá a kora délutáni órákban, értesítették a mentőket, de a sértett ennek ellenére a kórházba szállítást követően életét vesztette.

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt az ügyészi indítvány tárgyában. A bíróság az üléseket a járványhelyzetre is figyelemmel, telekommunikációs eszközzel tartja.

Szabó Bálint, a városrész önkormányzati képviselője szerint már régóta próbálták az áldozatot arra rávenni, hogy költözzön be egy szállóra. „A tragikus eset után egy dolgunk maradt: rendet tenni a Felső Tisza-ParKban a híd alatt is. Az érintett szervek, a Magyar Közút és az ATIVIZIG munkatársainak köszönhetően ez a napokban meg fog történni” – írta a képviselő.