Felkészülési mérkőzésen nyertek a kéziseink

Telt ház fogadta a győri Audi Arénában a magyar kézilabda válogatottat, akik a cseheket látták vendégül felkészülési mérkőzésen. Eléggé felforgatott keretek léptek a pályára, de a magyaroknál a Pick fiatal klasszisa Bánhidi Bence, a vendégeknél pedig klubbéli csapattársa Stanislav Kasparek is játszott.

Eléggé nyögvenyelősen indult a mérkőzés mindkét csapat számára, az első tíz perc után 3-1-re mentek a csehek, de egyik félnél sem látszott a kreativitás. De a hazai fiatalok hamar összeszedték magukat és könnyedén fordítottak a csehek hatalmas hibái után. Több eladott labda és a kiállítások is a magyarok játékának kedveztek. Emellett Mikler sem éreztette a közönséggel, hogy ez csak egy felkészülési mérkőzés, bravúrjai élményszámba mentek.

Míg a csehek Bánhidi megfogásával törődtek, addig a többiek sorra lőtték a gólokat, többször üreskapura az emberelőnyöknek köszönhetően. Az első játékrész 13-7-es különbséggel ért véget, Mikler mellett, Szita Zoltán is kiváló teljesítményt nyújtott, négy gólt is szerzett. Fél óra elteltével csak kétszer adta el a labdát a magyar csapat.

Hazai sorcsere után folytatódhatott a mérkőzés, Székely Márton érkezett a kapuba.  Bő 10 perc után tartották a 4-5 gólos különbséget a magyarok, mindkét csapat több hibával játszott, mint az első félidőben. Az elején már héttel is elhúztak a hazaiak, de a cseheknek sikerült visszakapaszkodniuk.

Olyannyira, hogy a második játékrész 22. percében kettőre jöhetett volna fel a cseh csapat, de Székely majdnem a félpályánál szedte le a másik portás indítását. Mikler Roland is elismerően figyelte a kapus teljesítményét. Míg a vendégeknél Jakub Hrstka és Pavel Horák vitték a hátukon a csapatot, nálunk Ligetvári szórakoztatta a közönséget a hosszúba lőtt távoli góljaival.

A végén Sipos Adriánt még kiküldték harmadjára is, így ő nem fejezhette be a mérkőzést, de a 27-24-re győzött a magyar válogatott. Önbizalommal telve várhatják az oroszok elleni első EB mérkőzést.

Nyitókép: Dömötör Csaba / Nemzetisport.hu