Felújítják a Csillag téri körforgalmat, buszsáv kerül a Lugas utcára és a körútra

Szombattól lezárják a tarjáni Csillag teret, ott ugyanis felújítási munkálatokba kezd az önkormányzat. Mindent (is) terelnek majd, és kocsival sem engedélyezett a behajtás öt héten keresztül.

Augusztus 30-áig, azaz iskolakezdésig lesz érvényben a lezárás, ez idő alatt a tervek szerint újraaszfaltozzák magát a körforgalmat, illetve szélesítenek a Lugas utcán és a Budapesti körúton, hogy buszsávot tudjanak felfesteni.

És most a korlátozásokról, terelésekről: a Szamos, Fecske és Csaba utca bizonyos részein tilos lesz majd megállni. A 21-es buszt szüneteltetik, helyette a 20-as jár majd ki Új-Petőfitelepre, de a trolibuszokat is variálják.

  • A 9-es trolik csak a Vértói út és a Széchenyi tér között járnak.
  • 9T jelzéssel a Széchenyi tér és a Csaba utcai ideiglenes végállomás között jár majd pótlóbusz.
  • A 10-es és 19-es trolik kerülnek ugyan a Csillag tér körüli kisutcákban, de nem vágják ketté a vonalukat.

A 20-as buszok új végállomása nyár végéig az új-petőfitelepi Délceg utca lesz, innen azonban érintik Petőfitelep, Fő tér eddig végállomást is, majd a Felső Tisza-parton és az Etelka soron érnek vissza a Retek utcára, ahonnan szokásos lesz az útvonal.

A 21-es – mivel a 20-assal kiváltják – nem jár augusztus 30-ig. Érintett továbbá minden buszjárat, ami áthalad a Csillag téren, ezekről és úgy általában a felújításról bővebben a város honlapján lehet olvasni.

Az önkormányzat továbbá kiadott egy térképet is a helyszínről:

 

Nyitókép: Ötvös Sándor