Győzködik Botkát, hogy hívja ki Orbánt 2022-ben

A HVG szerint több, a cikkben meg nem nevezett, mérvadó politikus is arról győzködi Botka László szegedi polgármestert arról, hogy induljon el az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. Ezt a lap egymástól független, de névtelenséget kérő forrásoktól tudja. Állítólag van olyan, aki szerint ő lenne egyedül alkalmas Orbán legyőzésére.

Sőt, a HVG azt íjra, még maga Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is győzködte Botkát a január eleji találkozójukon, de hogy ilyen valóban elhangzott-e, egyelőre nem tudták Karácsony Gergellyel megerősíttetni.

Egyesenk szerint a főpolgármester egyértelműen Botka Lászlóra utalt, mikor a Pesti Hírlapnak adott interjúban pár hónapja arról beszélt, vidéki polgármestert is el tudna képzelni miniszterelnök-jelöltként (bár itt nem kizárt, hogy inkább Márki-Zay Péterre gondolt), de a gazdasági lap szerint a volt kormánytagokból és uniós biztosokból álló V21 csoport több tagja is szeretné, ha Botka elindulna a választáson.

Nem nyilvános eredményű kutatásokban megmérték Botka László ismertségét/népszerűségét is. Háromról tudni, ebből kettőben nem szerepelt rosszul Botka, ha azt a részét nézték, hogy az emberek milyen típusú vezetőt képzelnek el. A harmadik, pár hónappal ezelőtti kutatás viszont azt az érzetet keltette, hogy Botkát lényegében elfelejtették az emberek, bár itt egyedül Karácsony és Dobrev Klára szerepelt jól.

 

Nyitókép: Botka László az október 23-i megemlékezésen 2019-ben. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder