Ismét nagyon meleg lesz Szegeden

Az Időkép a mai napra, azaz hétfőre azt írja, nem várható zápor, esetleg zivatar Szeged környékén. A legmelegebb órákban már 30-35 fok valószínű, itt 34 fokot jósolnak. Kedden szintén sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, többfelé élénk lesz a szél. Kora reggel 20, míg a legmelegebb délutáni órákban akár 38 fokot is mérhetünk, tehát a múlt heti, gatyarohasztó hőséghez mérhető lesz holnap.

Szerdán nyugatra, északnyugatra a feltámadó északnyugati szél hoz pár fokos hőmérséklet-csökkenést. Szegeden még marad a hőség, délután 37 fokos maximumra van kilátás az előrejelzés szerint. A napos idő mellett a Dunától keletre és délen egy-egy zápor, zivatar kialakulhat.

Csütörtökön egy hidegfront érkezhet, élénk, erős északnyugati, nyugati széllel. Záporok, zivatarok kialakulására főként északkeleten és keleten lehet számítani. A csúcshőmérséklet 30 fok körül alakulhat, tehát számottevő enyhülés ekkor sem lesz. Pénteken a szeles idő csökkentheti kissé hőérzetünket, 25-32 fokos maximumokra van kilátás.

Szerda éjfélig érvényes hőségriasztást rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő déltől. Csütörtök éjféltől tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.