Jó tanács migránsoknak: ne kamionba bújjatok

page_92

A rendőrség honlapján ugyanis tonnaszám jelennek meg cikkek arról, hogy olyan bevándorlókat fogtak el, akik kamion rakterében próbáltak bejutni az ország területére. Ezeknek a cikkeknek szinte kivétel nélkül az a végtelenségig leegyszerűsített címük van, hogy Kamionban bújtak meg, ami elég erősen érvényesíti a tanácsot. De mivel a migránsok nem beszélnek magyarul, ezért a cikk végén angol nyelven is leírjuk.

Minderre úgy jöttem rá egyébként, hogy a két legfrissebb hír a CSMRFK-tól is ezzel a címmel szerepel a police.hu-n, ha azonban rá is keresünk a három szóra, megszámlálhatatlan találatot ad ki a kereső.

Persze mint mindent, ezt is lehet még tovább fejleszteni, és most nem arra gondolok, hogy esetleg a kamion alvázán csüngve nagyobbak az esélyek. Hanem arra, hogy előfordult már olyan, amikor egy tehervonat üres kocsijában próbálta magát az ország területére csempészni három afgán férfi. És hogy mit adtak a hír címének? Természetesen azt, hogy Vonaton bújtak meg.

Same in English.

 

Kép: két bangladesi férfi próbál Magyarországra jutni egy kamion rakterében 2018. október 29-én Tompánál. Fotó: police.hu