Kajafotókkal csábít minket a szegedi DK és Jobbik a sajtótájékoztatójukra

Oké, ha Szily Laci nem írja meg, én nem is vettem volna észre, hogy milyen zseniális érzékkel nyúltak a kiküldött e-mailhez a Demokratikus Koalíció és a Jobbik szegedi PR-osai, hiszen még a nagy Budapesten is beszámoltak a tervezett szegedi sajtótájékoztatóról.

Történt ugyanis, hogy bár csekkolom a maileket, de a sajtótájékoztatós meghívókat alapból hátrébb sorolom prioritásban, mivel nagy valószínűséggel amúgy sem tudnék elmenni. Aztán nem is vettem észre, hogy furcsa mód volt két kép, mint csatolmány a bizonyos levélhez. Persze alapból nem olyan érdekesek ezek a sajttájok általában, hiszen nagyjából a közleményeket mondják el élőben, talán annyiban előnyösebb, hogy kérdéseket lehet feltenni, de általában a komolyabb eseményekre megyünk, méghozzá az igazi, hamisítatlan konferenciaszendvicsek miatt.

Jól tudják ezt a pártpolitikusok és a szervezők is, ezért történhetett az, hogy a két, meghívóhoz csatolt kép nem volt más, mint ínycsiklandó, friss, ropogós konferencia-svédasztalos kaja már-már stock fotókat megszégyenítő minőségben tálalva (ráadásul 6K felbontásban), aminek mi bizony nem tudunk ellenállni. Ezért aztán nem csak egy szimpla sajttáj lesz; „Tárgy: Meghívó sajtóreggelire” . Ez már gyönyörűen kezdődik, gondolnak azokra az újságírókra is, mint például én, aki az utolsó pillanatban indul el eseményekre és nincs ideje reggelizni, na meg felkelni is korán van. A levél így folytatódik:

„Tisztelt Szerkesztőség!

A Demokratikus Koalíció és a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi szervezetei az Előválasztás ideje alatt heti rendszerességgel tartanak reggelivel egybekötött közös választási sajtótájékoztatót.”

Na jó, ami sok az sok! Nem elég, hogy sajtóreggeli, de hetente? Ez már tényleg korrupció, de hát mit van tenni, ha egyszer ettől döglik az újságíró! Vagy a választó, ahogy Szily Laci fogalmazott, hiszen mi is szavazhatunk a jelöltekre. Meg persze mi vagyunk azok, akik tálcán tálalják őket a szavazóknak a cikkekkel, mintegy svédasztalos stock fotó, kinek melyik tetszik, azt eszi. Azért az olvasókkal is megosztanánk ezeket a fotókat, hiszen így mindenki láthatja, miből marad ki:

Egyébként kár lett volna nem elolvasni a meghívót, hiszen az általában unalmas témák helyett most érdekesnek ígérkező lesz ez is. Tudniillik a Csongrád-Csanád 1. választókerületének képviselőjelöltje, dr. Binszki József a Szegedet és környékét érintő szükséges beruházásokról, míg a megye 2. választókerületének képviselőjelöltje, a Jobbikos Tóth Péter a tanévkezdésről és Szeged közlekedéséről fog tájékoztatni minket.