Kilépett a Jobbikból a párt helyi elnökhelyettese, Simon-Fiala Donát

Augusztusban kilépett a szegedi Jobbikból Simon-Fiala Donát önkormányzati képviselő, aki egyben a párt helyi elnökhelyettese is volt – értesült a Szegeder. A képviselő megerősítette a hírt.

Simon-Fiala még a tavalyi önkormányzati választásokkor lett képviselő Szeged déli városrészeiben (Gyálarét, Szentmihály, Hattyas, Kecskés), illetve az önkormányzat Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának alelnöke. Novemberben a szegedi Jobbik tisztújításakor a megválasztott négy alelnök egyike lett.

A Szegeder információi szerint most kilépett a pártból, és önkormányzati képviselői posztjának visszaadása is felmerült. Levélben kerestük, különösebb indoklást azonban nem szeretett volna hozzáfűzni a híresztelésekhez. „Fogorvosi és képviselői munkám mellett pártfeladatokat nem tudok ellátni. Valóban kb. egy hónapja emailben jeleztem a Jobbik pártigazgatójának kilépési szándékom, erre választ eddig nem kaptam” – írta, hozzátéve, hogy a párt helyi elnöke, Komjáti Zoltán, valamint a megyei elnök Tóth Péter elfogadták a döntését

Simon-Fiala Donát a választások előtt. Fotó: Szabó Luca / szeged.hu

Arra, hogy valóban szó volt-e képviselői posztjának visszaadásáról azt írta, „értelemszerűen az ember fejében ilyenkor megfordul a gondolat, hogy lemond a képviselői mandátumáról is, melyet a pártigazgatónak címzett emailemben jeleztem is, hogy kész vagyok visszaadni, ha erre kötelezne az elnökség. Ezzel kapcsolatosan hosszan beszélgettem Botka László polgármester úrral is, melynek eredménye pozícióban maradásom lett”.

Simon-Fiala levelét azzal zárta, hogy országos és pártpolitikával mostantól nem foglalkozik az informálódásnál magasabb szinten, illetve hogy ha most vasárnap országgyűlési választásokat tartanának, ő a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra voksolna.

 

Frissítés (21:08): a képviselő annyit tenne hozzá még a történtekhez, hogy kilépése valóban inkább praktikai okokból történt, és továbbra is jó kapcsolatot ápol a párt helyi vezetésével. Egyébként kerestük levélben a Jobbik helyi vezetését is, de ők egyelőre nem reagáltak.