Kiss-Rigó László megyéspüspök aláírt a kormánypártnak

Kiss-Rigó László megyéspüspök is aláírta a Fidesz petícióját, amely Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos véleményét összegzi. A püspököt korábban már többször bírálták amiatt, hogy nem először tesz pártpolitikai állásfoglalást.

Forrás: Fidesz Szeged / Facebook

Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád egyházmegye püspöke is támogatja Orbán Viktor hét pontos akciótervét. Ön aláírta már?” – ezzel a szöveggel tette közzé a fenti képet a Fidesz szegedi oldala. A kormánypárt petíciónak minősülő politikai kezdeményezését, mely a kormányfő bevándorlással kapcsolatos álláspontját foglalja össze ugyanis a püspök is szignójával támogatta.

Az aláírásgyűjtés egyébként nem azonos az EP-választáshoz szükséges húszezer aláírást összegyűjtő ívekkel (amelyet a legtöbb párt már összegyűjtött és leadott), ez egy politikai petíció, amelynek adatait a párt vélhetően fel tudja majd használni a választási kampányban mozgósításra. Hasonló petíciója az MSZP-nek is van, náluk azt lehet aláírni, hogy hazánk maradjon az EU-ban.

“A Római Katolikus Egyház egyetemességének a látszatára sem adott Szeged-Csanád Egyházmegye vezetője és egy szimpla állampárti propagandává züllesztette az egyház 2000 éves történelmét.” – reagált az ügyre Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke, aki posztjában a Fidesz püspökének nevezte az egyházfőt.

– Felelős egyházi vezetőként nem engedhetné meg magának, hogy a fidesz helyi futballmenedzsereként pártpropagandát terjesszen – ezt Kovács Tamás, a Párbeszéd szegedi elnöke reagálta a posztra.

Kiss-Rigónak nem ez az első megnyilvánulása, amellyel a kormánypárt iránti szimpátiáját kifejezi, tavaly novemberben a Magyar Hangnak adott interjújában azt mondta Orbánról: “Szinte mindenben egyetértünk, és erkölcsileg megtisztelő számomra, hogy ilyen embert támogathatok.”