„Klára, te tudod-e, hogy kit támogattok Szegeden?”

Az RTL által rendezett előválasztási vitán is előjött a Csongrád-Csanád megye 2-es számú országgyűlési választókerületében induló jobbikos Tóth Péter neve, aki korábban még meglehetősen szélsőjobbos kijelentéseket tett a homoszexuálisokkal kapcsolatban.

A témát Fekete-Győr András hozta fel, miután Dobrev Klára arról beszélt, hogy ő az Európai Parlamentben tesz a melegjogokért. „Klára, azt mondtad szóról szóra, hogy »én nem csak beszélek róla, de teszek is érte«. Az a kérdésem, hogy tudod-e, hogy a DK, illetve te kit támogattok Csongrád megye 2-es választókerületében, Szegeden a momentumos Mihálik Edvinnel szemben?” – hangozt a kérdés, amire Dobrev elsőre nem tudta a választ.

Tóth Péter a szegedi előválasztási vitán. Fotó: Bálint András / Szegeder

Dobrev úgy felelt, hogy megkérdezte, Fekete-Győr tudja-e, ki a Momentum jelöltje Pécsett, amire Fekete-Győr kimondta Tóth Péter nevét. „Azt nyilatkozta tavaly a Pride előtt, hogy »a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen«, és amikor a tettekről beszélünk, akkor szerintem az egy tett, amikor egy párt nem támogat ilyen homofób embereket az új törvényhozásban.”

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az elmúlt napokban kissé felhevült az előválasztás, gondolt itt különböző etikai vizsgálatokra és feljelentgetésekre, ami szerinte nem jó irány, és vannak momentumosok, akiknek vállalhatatlan mondataik voltak a múltban. Dobrev szerint az emberek tudnak változni.