Fotó: Pavel Bogolepov / Index
Az Index folytatja Mi Vidékünk nevű sorozatát, melyben vidéki városokat és megyéket járnak sorra, és foglalkoznak velük mélyebben. Szeged és Csongrád megye véget ért, most ugrottak egy kicsit, és Bács-Kiskun megyét járták végig. És mi történik, ha egy hírportál elmegy Szegedre, aztán Bajára? Halászlé történik! Mindkét városban végigkóstolták a leghíresebb csárdákat, és a következőket állapították meg:
- Baján nagyobb szerepet játszik város életében ezen étel,
- ők tesznek bele gyufatésztát,
- külön tálalják a halat,
- Szegeden pedig kenyérrel eszik,
- néhol tejföllel és citrommal
Egyébként mindkettő paprikás, és mindkettő finom. Baján és Szegeden is 5-5 helyet próbáltak ki, a bajai halászlevek 2 és 4 ezer, a szegediek 2,5 és 2,8 ezer forint között ficánkoltak. Abban pedig azért mégis csak van valami vicces, hogy az egyik bajai halászcsárda a Szegedi úton van, bár ez fordítva is megtörténhetne.
És hogy mi derül ki arra vonatkozóan, hogy melyik a jobb halászlé? Az emberek többsége egyszerűen annyit mond, mind a kettő nagyon finom.
Security Check Required
No Description