Kommentekből próbáltuk megfejteni, a szegedi vagy bajai a jobb halászlé

Fotó: Pavel Bogolepov / Index

Az Index folytatja Mi Vidékünk nevű sorozatát, melyben vidéki városokat és megyéket járnak sorra, és foglalkoznak velük mélyebben. Szeged és Csongrád megye véget ért, most ugrottak egy kicsit, és Bács-Kiskun megyét járták végig. És mi történik, ha egy hírportál elmegy Szegedre, aztán Bajára? Halászlé történik! Mindkét városban végigkóstolták a leghíresebb csárdákat, és a következőket állapították meg:

  •  Baján  nagyobb szerepet játszik város életében ezen étel,
  • ők tesznek bele gyufatésztát,
  • külön tálalják a halat,
  •  Szegeden  pedig kenyérrel eszik,
  • néhol tejföllel és citrommal

Egyébként mindkettő paprikás, és mindkettő finom. Baján és Szegeden is 5-5 helyet próbáltak ki, a bajai halászlevek 2 és 4 ezer, a szegediek 2,5 és 2,8 ezer forint között ficánkoltak. Abban pedig azért mégis csak van valami vicces, hogy az egyik bajai halászcsárda a Szegedi úton van, bár ez fordítva is megtörténhetne.

És hogy mi derül ki arra vonatkozóan, hogy melyik a jobb halászlé? Az emberek többsége egyszerűen annyit mond, mind a kettő nagyon finom.

Security Check Required

No Description