Külön listával és egyéni jelöltekkel indul a Kétfarkú Kutyapárt 2022-ben

A Kutyapárt nem szeretne részt venni az ellenzéki közös lista állításában, viszont annyit megtesznek, hogy minimális és olyan helyen indítanak egyéni jelölteket, ahol az ellenzéknek nagy esélye van. A miniszterelnök-jelölti poszton még gondolkodnak, egyelőre Kovács Gergely kutyáját próbálják meggyőzni az indulásról – jelentette be Kovács Gergő, a párt elnöke a Spirit FM rádió műsorában.

„Az álláspontunk nem változott, akkor tudunk beszállni az összefogásba, ha mindenki más kiszáll” – mondta Kovács Gergő. A társelnök elmondása szerint a párton belül egységes az álláspont a külön indulással kapcsolatban. Kovács hozzátéve elmondta, annyit megtesznek, hogy csak olyan helyeken indulnak el, ahol biztosnak tűnik az ellenzék győzelme – például budapesti belső kerületekben. Nagyjából 30 egyéni jelöltet igyekeznek állítani.

Kovács elmondta, hogy hivatalosan nem hívták meg őket az ellenzéki összefogásba, de a Momentum és az LMP megkérdezte őket szóban. „Nekem ez erkölcsileg nem fér bele. Én nem tudok olyan pártokkal egy szövetségben együtt elindulni, akikről ilyen véleményem van, amilyen” – mondta, kérdésre elárulva, hogy az MSZP-ről, a DK-ról és a Jobbikról beszél.

Kovács elmondta, tisztában van azzal, hogy a következő másfél évben biztosan, de szerinte 20 éven át azt fogja hallgatni a párt, hogy a kétfarkúak miatt van hatalmon a Fidesz, mert nem álltak bele az ellenzéki összefogásba.

„Én is örülnék, ha leváltaná még ez a csapat is a Fideszt. Egészen egyszerűen azért, mert kíváncsi vagyok, mit tudnának kihozni ebből a különféle elveket valló pártok. Nehéz lenne ennél rosszabbul csinálni, ahogy a mostani kormány csinálja” – mondta. A Kutyapárt egyébként olyan embereket tenne az országos listájuk elejére, akiknek nagy múltjuk van oknyomozó újságírás, valamint korrupció feltárás területén.