Leaszfaltozzák a Belvárosi híd alatti régi kockaköves utcát

Újabb szegedi kockaköves utca tűzik el Szegedről, erről tárgyalt ugyanis csütörtökön a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén.

Ez Szeged egyik utolsó ilyen útszakasza, hamarosan azonban aszfaltréteg kerül a kövekre. A város egyébként újabban több ilyen utcát is eltüntetett, tavasszal az Egressy Béni utca került felújításra, azelőtt pedig a szintén újszegedi Bérkert utca legvége, az ipartelep előtti szakasz lett leaszfaltozva, bár utóbbi helyszínen egy-két kő már újból kilátszik. Az ilyen útfelújításokat ugyanis évtizedes hagyomány alapján úgy végzik, hogy egyszerűen ráaszfaltoznak a kockaköves útra. Ez két okból is jó: egyrészt megmarad a lehetősége annak, hogy bármikor vissza lehessen csinálni a régi utcát (ahogy a mentőállomásnál is történt pár éve), másrészt jóval olcsóbb, hiszen nincs szükség alap építésére. Ez egyébként nem feltétlenül hátrány, egy jól összerakott kockaköves út kiváló alap tud lenni. A munkálatokra 19 milliót költ a város.

Az ülésen egyébként más témákról is szó volt. Ezeket tárgyalták meg:

  • idén is sűrűbben járnak majd a tömegközlekedési járatok hallottak napja körül, illetve lesz temetői buszjárat,
  • felújítják a nagy Tesco mögötti lakótelep egyik nyűgjét, a Bibó István utcát, itt ugyanis a lakópark megépülte óta földút van.

 

Nyitókép: szeged.hu